Ünlü Manken Büyüksaraç Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Hakaretten Adliyede

Ünlü Manken Büyüksaraç Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Hakaretten Adliyede

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Instagram hesabından ağır hakaretlerde bulunan 2006 yılı Türkiye Güzeli Manken Merve Büyüksaraç adli kontrol talebi ile mahkemeye sevk edildi. Büyüksaraç, mahkemedeki ifadesinin ardından serbest bırakıldı
İstiklal Marşı’ndan uyarlanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ağır hakaretler içeren “Ustanın Şiiri” başlıklı bir şiiri Instagram isimli sosyal medya hesabından paylaşan 2006 yılı Türkiye Güzeli Manken Merve Büyüksaraç hakkında soruşturma başlatıldı.
Soruşturma kapsamında önce Asayiş Şube Müdürlüğü Bilgi İşlem Büro Amirliği’nde ifadesi alınan Büyüksaraç daha sonra Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne geldi. Cumhuriyet Savcısı Vedat Yiğit’e ifade veren Büyüksaraç adli kontrol istemiyle mahkemeye sevk edildi.
Instagram hesabından ağır hakaretler içeren "Usta’nın şiiri" başlıklı şiiri paylaştığını kabul eden Büyüksaraç, hakaret kastı olmadığını öne sürdü.
Söz konusu şiiri bir karikatür dergisinden alıntıladığını ve hesabında paylaştığını belirten Büyüksaraç, şiiri Milli Marş’tan uyarlamasını kendisinin yapmadığını söyledi.
Bir süre sonra şiiri sildiğini kaydeden Büyüksaraç’a sosyal paylaşım hesabında Erdoğan’a hakaretler içeren diğer paylaşımları da soruldu.
Söz konusu paylaşımları Gezi olayları sırasında bazı dergilerden alıntı yaptığını belirten Büyüksaraç suçlamaları reddetti.
İnceleme yapılmak üzere telefonuna el konulan ünlü manken adli kontrol talebi ile nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Büyüksaraç, mahkemedeki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.