Ünlü oyuncu ve eşine hapis cezası!

Ünlü oyuncu ve eşine hapis cezası!

Oynadığı dizilerde "Ak sakallı dede" tiplemesini de oynayan ünlü oyuncu Köksal Engür ile eşi Jale Engür, kullanmak için uyuşturucu bulundurmak suçundan 10 ay hapis cezasına mahkum oldu. Daha önce sabıkaları bulunmamaları nedeniyle cezalarının ertelenmesine ve 5 yıl süreyle denetim altında tutulmasına kararı verildi. İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen uyuşturucu davasının karar duruşmasına, tutuksuz olarak yargılanan tiyatrocu Köksal Engür, eşi Jale Engür'ün de aralarında bulunduğu 17 sanık ile avukatları katıldı.

"UYUŞTURUCUYU KENDİ İHTİYACIM İÇİN SATIN ALDIM"

Son sözü sorulan Köksal Engür evinde bulunan yaklaşık 1 kilogram esrar ile ilgili olarak " Uyuşturucuyu kendi ihtiyacım için satın aldım. Kimseye satmadım. Konumum, mesleğim ve gelirim itibariyle buna yapacak durumda değilim. Eşim ile ayrı evlerde oturuyoruz. Yakalan uyuşturucu bana aitttir" dedi.

Sanık Jale Engür ise uyuşturucu kullandığını ancak kimseye satmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti, Köksal Engür ile ayrı yaşadığı eşi Jale Engür hakkında, kullanmak amacıyla uyuşturucu bulundurmak suçundan 10 ay hapis cezası verdi. Ardından da sabıkları bulunmadığı için hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Engür çiftinin 5 yıl süreyle denetim altında tutulmasına karar verildi.