Ünlü sunucudan ‘Hayatla İletişim’ semineri!

Ünlü sunucudan ‘Hayatla İletişim’ semineri!

DOSABSİAD konferans salonunda gerçekleşen, TV, haber ve program sunucusu Defne Sarısoy’un konuşmacı olarak katıldığı eğitimin açılış konuşmasını DOSABSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Gülener yaptı.

,

İletişimin, sosyal bir varlık olan insanın günlük hayatında olmazsa olmaz bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Gülener, şunları ifade etti: “Sözlü ve sözsüz, yazıyla, resim veya diğer araçlarla, hatta beden diliyle bir bütün halinde gerçekleşen iletişim, aslında karşılıklı mesaj göndermek ve almaktır. Bu sayede duygu ve düşüncelerimizi iletir, karşımızdakini yönlendirebiliriz.”

Gülener’in ardından konuşan TV, haber ve program sunucusu Defne Sarısoy; ‘Hayatla İletişim’ adını verdiği seminerinde iletişimin temel hususlarına dair önemli bilgileri konuklarla paylaştı. Güzel konuşmanın belli kuralları, topluluk önünde konuşurken rahatlama yöntemleri, doğru bildiğimiz yanlışlar, dışarıdan nasıl algılandığımız gibi her gün kullanabileceğiniz pratik bilgilerin yer aldığı seminerinde konuşan Sarısoy, “Kendilerini iyi ifade edebilen, empati kurabilen ve farkındalıkla yaşayan insanlar, hayatta mutlu, işlerinde verimli, işbirliğine açık ve duyarlı olur” dedi.

Stresin günümüzün en büyük sorunu olduğunu ve sadece fiziksel ve psikolojik rahatsızlıklara değil iletişimde de aksaklıklara yol açtığını belirten Sarısoy, stresin, her anlamda bir enstrümana benzeyen insanın akordunu bozduğunu ifade etti. Stresle başa çıkmayı öğrenmek gerektiğini söyleyen Sarısoy, bu konuda doğru nefes almanın önemine dikkat çekti. Hızın; sadece trafikte ve vereceğimiz karar aşamasında değil iletişimde de hata yaptırdığını vurgulayan Sarısoy, iletişimde hızın zaman kazandırmadığını, aksine anlaşılmamızı zorlaştırdığını belirtti. Sarısoy, mutlaka tane tane konuşmaya özen gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

İletişimin kişinin kendisinde başlayan ve iyi yönetilmesi gereken bir süreç olduğuna dikkat çeken Sarısoy, beden dilinin önemi vurgu yaptı. Sarısoy şunları söyledi: “Beden dilini iyi kullanamıyoruz. Ne kadar dolu bir CV’niz olursa olsun iş başvuru sürecinde mutlaka ki sözlü mülakata girilir. Kendinizi iyi ifade edebilmelisiniz ki rekabetin arttığı günümüzde rakiplerimizden bir adım öne geçebilesiniz. İletişimde söz; yüzde 7, ses tonu; yüzde 38 etkiliyken beden dili yüzde 55 etkilidir.”

Seminerin ardından DOSABSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Gülener tarafından Defne Sarısoy’a teşekkür plaketi verildi.