Ünlü Türk Yazar Adsız Anıldı

Ünlü Türk Yazar Adsız Anıldı

Türk Ocakları Muğla Şubesi tarafından Türkçü yazar, şair, tarihçi, edebiyatçı ve fikir adamı Hüseyin Nihal Atsız, vefatının 39. Yıl dönümünde anıldı. Adsız için ‘Genç Atsızlar’ isimli gençlik grubu program düzenledi.
Çok sayıda gencin ilgi gösterdiği programda, Ötügen Dergisi Muğla Temsilcisi Kürşad Sarı, Hüseyin Nihal Atsız’ın fikir ve mücadelesini anlattı. Atsız’ın dik duruşuyla, sevmeyenleri tarafından bile takdir edildiğini anlatan Sarı, “Atsız, bir fikir ve aksiyon adamlığının yanında, gönül adamıydı da. Ki, şiirlerini okuyanlar bunu rahatlıkla anlayabilir. Başta Bozkurtlar olmak üzere bütün kitapları günümüzde bile heyecanını koruyarak okunuyor. Atsız aynı zamanda ileriyi gören bir adamdı. Dalkavuklar Gecesi ve Z Vitamini gibi kitaplarında, onlarca yıl önce bu günleri görmüş, yine Türk Tarihinde Meseleler’le bu günlere ışık tutan bir yolbaşçıdır. Ruh Adam romanı ise başlı başına bir efsanedir. Eğer iyi bir yönetmen bunu sinemaya aktarabilirse, dünyada benzerleri ilgi gören filmleri bile geride bırakır” dedi.
Sohbet şeklinde geçen programda Sarı, Atsız’ı fikirlerinin yanı sıra dik duruşuyla da sevdiklerini vurguladı ve “Dinimizce mümkün olsaydı, mezara dik gömülürdü. Cenaze namazında imam merhumu nasıl bilirdiniz, diye sorduğunda, aslında sosyalist olan Fethi Gemuhluoğlu’nun ‘Hoca Hoca! Bu musalla taşı böyle bir er kişi gördü mü?’ demesi, Atsız’ın nasıl bir er kişi olduğunun da göstergesidir” diye konuştu.
Sarı, Atsız’ın eserlerinde çok iyi bir Türkçe kullandığını da vurguladı. Yaklaşık 2 saat süren programda Atsız ve fikirleri, eserleri üzerinde görüşler konuşuldu, Atsız adına daha çok ve daha kapsamlı programlar düzenleneceği bildirildi.