Ünlüler Özgecan için yürüdü

Ünlüler Özgecan için yürüdü
Beyoğlu’nda bir araya gelen yüzlerce kişi, Mersin’de öldürüldükten sonra yakılan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan için protesto gösterisi düzenledi. Ünlü şarkıcı Demet Akalın ve eşi Okan Kurt da protestoya destek verdi.

Mersin’in Tarsus ilçesinde iki gün önce bindiği yolcu minibüsünde bıçaklanarak öldürüldükten sonra yakılan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için Beyoğlu’nda bir araya gelen yüzlerce kişi protesto gösterisi düzenledi. Protesto gösterisine CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Demet Akalın ve eşi Okan Kurt da destek verdi. İstiklal Caddesi’ndeki Fransız Konsolosluğu önünde toplanan yüzlerce kişi, ellerinde öldürülen genç kızın posteri ve taşıdıkları çeşitli pankart ve dövizlerle Özgecan Aslan’ın katillerine ve kadına yönelik şiddete tepki gösterdi. Cadde üzerinden Galatasaray Meydanı’na doğru yürüyüşe geçen kalabalığa karşı polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

“BEYNİM UYUŞMUŞ DURUMDA”

Protesto gösterisine eşi Okan Kurt ile birlikte katılan sanatçı Demet Akalın, cinayeti “korkunç” diye nitelendirerek, “Dünden itibaren beynim uyuşmuş durumda, tatil günü bebeğimizi evde bırakıp geldik. Bugün Sevgililer Günü, başka planlar yapılıyordu ama hayat devam ediyor. Orada acılı bir anne baba. Korkunç yani, ben dün akşamdan beri uyuyamadım. Buraya gelmemin asıl nedeni bu zaten. Her insan, her kadın muhakkak çok büyük üzüntü duymuştur. Yakılarak öldürülmesi bizi gerçekten perişan etti. Onun için Özgecan ile ilgili katılacağım, yazacağım. Nereye mektuplar yazılacaksa yazılacak. Birilerinin önayak olması lazım. Cumhurbaşkanına mektup yazmayı düşünüyorum. İçişleri Bakanı da olabilir. Duyarlı duyarsız herkesi tepkiye çağırıyorum” dedi.

“ÇOK ACI BİR OLAY”

Akalın’ın eşi Okan Kurt ise, “Çok acı bir olay. Allah’tan rahmet diliyorum. Anasına, babasına sabır diliyorum. Bütün Müslümanlardan Fatiha istiyorum. Sadece eylem yapmak bağırmak önemli değil. Merhumun ruhunu biraz rahatlatırsak hepimiz mutlu oluruz” şeklinde konuştu.

İstiklal Caddesi Taksim girişinde başlayan eylem, Galatasaray Meydanı’nda son buldu.