Ünlülerin hepsini aynı tuzağa düşürdü!

Ünlülerin hepsini aynı tuzağa düşürdü!
İzmir'de yaşayan 6 yaşındaki Mesut. K.  lenf kanseri hastası 32 yaşındaki H.İ. ile internette tanışıp duygusal ilişki kurdu.

Kız arkadaşının hastalığından yararlanıp aralarında ünlü sanatçı Hülya Avşar ile Galatasaray’ın eski Başkanı Ünal Aysal’ın da bulunduğu birçok kişiyi dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alındı.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mesut K., tutuklandı.İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kentte yaşayan lenf kanseri olan H.İ.’nin, birçok ünlüye mail veya sosyal medya üzerinden ulaşıp ilaç masraflarını karşılamak için para istediği yönünde ihbar alınca, çalışma başlattı.

H.İ.’nin banka hesaplarını inceleyen polis, aralarında ünlü sanatçı Hülya Avşar ile Galatasaray’ın eski Başkanı Ünal Aysal’ın da bulunduğu birçok tanınmış siyasetçi, işadamı ve sanatçının hesabından para gönderdiğini belirledi. Bunun üzerine H.İ. gözaltına alındı.

İfadesinde, kanser hastası olduğunu, ancak kimseden yardım talebinde bulunmadığını dile getirdiği öğrenilen H.İ., banka kartını da erkek arkadaşı Mesut K.’nın kullandığını belirtti. Soruşturmayı derinleştiren polis Konak’taki bir internet kafe önünde Mesut K.’yı kıskıvrak yakaladı. Şüphelinin üst aramasında, H.İ., C.M. ve S.Ş.B.’ye ait banka kartları, hesap numaralarının yazılı olduğu not kağıtları ele geçirildi. Söz konusu hesaplarda yapılan incelemelerde ise tanınmış kişilerin havale yoluyla banka hesaplarına yardım parası gönderdiği ortaya çıktı.

HESAP SAHİPLERİNİN HABERİ YOK

Şüphelinin ünlü kişilere gönderdiği maillerde, "Lenf kanseriyim, ilaçlarımın parasını karşılayamıyorum", "Zonguldak’ta bir maden ocağında hem ağabeyimi hem de babamı kaybettim, anne ve küçük kardeşimle yaşıyorum, işsiz ve zor durumdayım. Aileme bakmak için lütfen yardım edin", "Vatani görevimi yapıyorum, babamla ablamı trafik kazasında kaybettim, annemin tek kolu yok. Asker olduğum için zor durumdayım lütfen yardım" gibi duygusal içerikli mesajlar gönderdiği öğrenildi. Mesut K.’nın benzer yöntemlerle 26 ünlüyü dolandırdığı ve 32 havale yapılmasını sağladığı bildirildi.

Öte yandan, banka hesapları kullanılan 3 kişinin ne alınan yardımdan ne de olanlardan haberlerinin olmadığı kaydedildi. Dikkat çekmemek için bin TL’nin altında yardım istediği ileri sürülen Mesut K. işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.