Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Pazar

14°/

Pazartesi

15°/

Salı

16°/

Çarşamba

13°/

Perşembe

10°/

Cuma

12°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Dünya

Ürdün’den IŞİD’e misilleme

Ürdün, IŞİD'in elinde esir olan pilotun öldürüldüğünü doğruladı.

Yayınlanma:

Ürdün Medyadan Sorumlu Devlet Bakanlığı, IŞİD’in, Ürdünlü pilot Muaz el-Kesasibe’yi öldürmesinin ardından, aralarında örgütün pilot karşılığında salıverilmesini istediği Sacide el-Rıvaşi ile “Ebu Huzeyfe” lakaplı Ziyad Kerbuli’nin de bulunduğu Ürdün hapisanelerindeki üst düzey IŞİD mensuplarının idam edileceğini açıkladı.

Ürdün geçtiğimiz günlerde IŞİD’in isteği doğrultusunda Kessasibe’yi kurtarmak için rehine takasına hazır olduklarını açıklamıştı.
IŞİD sosyal medya hesabından bu görüntüleri yayınladı.

IŞİD geçen hafta yaptığı açıklamada, El Kaide adına 2005 yılında bombalı saldırı düzenlemekten hüküm giyen ve Ürdün’de hapiste olan El Rişavi serbest bırakılmazsa elindeki iki Japon rehineyi ve Ürdünlü pilotu öldüreceğini belirtmişti.

İLGİLİ HABER Nijer ABD ile Askeri İş Birliğine Son Verdi
Ürdün, IŞİD'in elinde esir olan pilotun öldürüldüğünü doğruladı.

Ürdün ve Japonya rehine takası için çalışırken birkaç gün ara ile iki Japon rehinenin öldürüldüğü haberi geldi.

Takas için hazır oldukları çağrısı yapan Ürdün ise iki gün önce teklifini yineleyerek Kesasibe ile Rişavi’nin değiş tokuş edilmesini istediklerini belirtmişti.

Ürdün Kralı Abdullah Amerika ziyaretini yarıda kesti

IŞİD’in Ürdünlü Pilot Muath al-Kasaesbeh’i demir bir kafesin içinde diri diri yakarak öldürdüğünü gösteren videoyu yayınlamasının ardından, Ürdün Kralı Abdullah Amerika ziyaretini yarıda kesti ve Ürdün’e dönme kararı aldı.

Ürdün Genel Kurmay Başkanı da pilotun ailesine çocuklarının IŞİD tarafından öldürüldüğünü haberini verdi.

Devlet televizyonu ise pilotun öldüğünü doğrulayarak infazın bundan bir ay önce 3 Ocak’ta gerçekleştirildiğini iddia etti.

Ürdünlü vatandaşlar bu gelişmeler üzerine Amman’da sokaklara döküldü ve Ürdün’ün elinde tuttuğu IŞİD üyelerinin idam edilmesi için gösteri düzenliyor.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler