Urla Gençlikspor Yeni Stadında Sezonu Açtı

Urla Gençlikspor Yeni Stadında Sezonu Açtı

Urla’nın kurtuluşunun 92. yıldönümünde Urla Belediyesi Gençlik Spor Kulübü de sezon açılışını gerçekleştirdi.
Urla 12 Eylül Stadı’nda gerçekleşen sezon açılışı stada adını veren ve Urla’nın kurtuluş günü olan 12 Eylül saat 12.00’de yapıldı. Açılışa Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla Belediyesi Meclis Üyeleri, Urla Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Yönetici ve sporcuları ile Urlalılar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından konuşma yapan Urla Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Başkanı Metin Saltık, “1946’dan bu yana Urla’mızı spor alanında temsil eden kulübümüzün bu günlere gelmesinde emeği geçen yönetici, eğitimci, sporcu ve taraftarlarımıza çok teşekkür ederiz “ dedi. Bütün sporcuların yeni sezonda centilmence, Urla Gençliğe yakışır bir sezon geçirmelerini dileyen Saltık “2014-2015 sezonunun hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
“BİR ÇOCUĞA DAHA SPOR YAPTIRABİLİRSEK NE MUTLU BİZE”
“Urla’nın başarılı spor tarihi gösteriyor ki, Urla’nın kılcal damarlarında spor var” diyen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ise şunları söyledi: “Hepinizin bildiği gibi ben de bir sporcu annesiyim. Sporun bir çocuğun hayatına ne gibi güzellikler kattığını çok iyi biliyorum. Genç arkadaşlarımı burada gördüğüm zaman çok seviniyorum. Bir çocuğa daha spor yaptırabilirsek ne mutlu bize. Urla’da rekreasyon alanı yapmayı planlıyoruz. İçinde basketbol sahası, halı saha, kaykay pisti gibi faaliyet alanlarının olduğu bir rekreasyon alanını hayata geçirmek istiyoruz. Ayrıca Urla’da futbolla ilgilenen herkesin mutlaka bir kere top koşturduğu İskele ile de ilgili çalışmalarımız var. Kurtuluşumuzun 92. Doğum gününde, yenilediğimiz 12 Eylül Stadı’mızda, yeni sezon tüm çocuklarımıza, spor camiamıza ve Urla’ya hayırlı, uğurlu olsun” diyen Başkan Uyar “Sporu hayatımıza katalım istiyorum. Urla Gençlik’in hak ettiği yere gelmesi için Urla Belediyesi olarak, ekipçe elimizden geleni yapacağız.”
BAŞKAN UYAR YENİLENEN STADI GEZDİRDİ
Başkan Uyar yenilenen stadı açılışa katılanlara gezdirerek yapılan çalışmaları şöyle anlattı:"Kapalı tribün; asfalt dökümü, parke döşeme ve boya işlemleri ile tamamen yenilendi. Gözlemci Kulübesi’nde boyama, kapı ve çatı yapımı ile tadilat yapıldı. Hakem odaları, soyunma odaları ve üst kattaki misafirhane boyanarak bakımı yapıldı. Elektrik tesisatı yenilendi."
Açılış etkinliklerinde sporcuların tekvando, mini futbol ve 80. Yıl Ortaokulu’nun hentbol gösterileri ve Urla Gençlik ve İzmir Büyükşehir Belediyesi basketbol ve Urla Gençlik ve Güraltay futbol karşılaşmaları yapıldı. Başkan Sibel Uyar, basketbol müsabakasını izleyerek, sporculara destek oldu.
Etkinliğin sonunda Urla Belediyesi, katılanlara balık ekmek dağıttı.