URLA’DA AYDIN SORUMLULUĞU KONUŞULDU

URLA’DA AYDIN SORUMLULUĞU KONUŞULDU

22. Demokrasi ve Devrim Şehitleri Haftası dolayısıyla ‘Uğur Mumcu’dan Muammer Aksoy’a Aydın Sorumluluğu’ söyleşisi Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
Urla Belediyesi, Urla Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası işbirliğiyle düzenlenen ‘Uğur Mumcu’dan Muammer Aksoy’a Aydın Sorumluluğu’ söyleşisine; CHP İzmir Milletvekili gazeteci yazar Mustafa Balbay, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, CHP Urla İlçe Başkanı Bahri Yalaz, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Urla Şube Başkanı Ali Yanar, Balbay’a Özgürlük Platformu Sözcüsü Gürol Saygı, sivil toplum örgütleri ve Urlalı vatandaşlar katıldı. Etkinlikte suikast sonucu öldürülen gazeteci Uğur Mumcu ve 25 yıl önce bugün kurşunlanarak öldürülen ADD Kurucu Genel Başkanı, hukukçu ve siyaset adamı Prof. Dr. Muammer Aksoy özlemle anıldı.
“SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUM”
Açılış konuşmasını gerçekleştiren ADD Urla Şube Başkanı Ali Yanar, “Yaşamı boyunca Atatürk ilkelerini, insan haklarını hukuk devletini görev edinen devrimci Aksoy üç temel ilkeye baş koymuştur; lailklik, hukuk devleti ve tam bağımsızlık. Aksoy’u öldüren kurşun Atatürk’e ve Atatürkçülere sıkılmıştı. Uğur Mumcu ve Muammer Aksoy olmak üzere tüm demokrasi şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum” diye konuştu.
“DERNEĞİ KURDUKTAN 8 AY SONRA ÖLDÜRÜLDÜ”
Ölümünün son döneminde Muammer Aksoy’u tanıdığını dile getiren Balbay, Aksoy’un Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kurmasından 8 ay sonra öldürüldüğünü söyledi. Balbay, “Dernek çok tehlikeli bir dernekti çünkü düşünce Atatürk’tü. Atatürkçü Sevenler Derneği değil Atatürkçü Düşünce Derneği’ydi. Bu düşünceyi bu çağa taşıma derneğiydi” dedi.
Konuşmaların ardından yazar ve tiyatro oyuncusu Utku Erişik’in seslendirdiği Nazım Hikmet’in Vatan Haini şiiri büyük beğeni aldı.