Uşak Romanlar Derneği Açılışını Vali Yavuz Yaptı

Uşak Romanlar Derneği Açılışını Vali Yavuz Yaptı

Karaağaç Mahallesi Gediz Uluyolu üzerinde bulunan Uşak Romanlar Derneği düzenlenen törenle açıldı.
Törene Vali Seddar Yavuz, İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Belediye Başkan yardımcısı Hakan Uludağ, daire müdürleri ve roman vatandaşlar katıldı.
Açılışın ardından davetlilere hitap eden Vali Seddar Yavuz, Roman vatandaşların topluma entegrasyonu konusunda gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi. Roman vatandaşların özellikle toplumla entegrasyonu, eğitimleri, iş ve istihdam sağlanması doğrultusunda ciddi bir çaba sarf etme kararında olduklarını belirten Vali Yavuz, “Roman kardeşlerimin iş ve aş sahibi olmaları için özel kurslar düzenleyeceğiz. Bu manada iş ve aş sahibi olmanın temel şartlarından bir tanesi eğitimdir. Roman kardeşlerimizin kendi eğitimlerine biraz daha fazla önem vermelerini rica ediyorum. Okula gitmeyen hiçbir roman çocuk kalmaması için çalışma yapacağız. Çocuklarımızın eğitimlerini tam anlamı ile almalarını sağlarsak o zaman iş sahibi olmaları kolay olur” dedi.
Hiçbir dönemde bilgi bu kadar çabuk üretilip, çabuk yayılmadığını dile getiren Vali Yavuz, “Eğer iyi eğitimli değilseniz iş ve aş sahibi olma konusunda ciddi sıkıntılar yaşarsınız. Roman kardeşlerimize yapacağımız en önemli hususlardan bir tanesi onları eğitmek, bilgi ile donatmaktır. Bunu yaptığımızda toplumsal entegrasyon daha fazla olacaktır. Biz toplum olarak kusurlarımız varsa gidereceğiz. Ama Roman kardeşlerimizden ricamız çağın gereklerine uygun olarak topluma entegrasyonunu sağlayacak eğitim süreçlerine mutlak olarak katılmalarını istiyoruz” diye konuştu.