Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Yemen’de

Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Yemen’de

Uşak Üniversitesi ile Yemen Taiz Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencileri ve 2 öğretim üyesi Arapça pratik konuşmalarını geliştirmek amacıyla Yemen’e gitti.
Görevli öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hikmet Gültekin konuyla ilgili verdiği bilgide İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinin Yemen’de yaklaşık bir ay süreyle kalacaklarını ve Arapça konuşma ve anlamaya yönelik dersler yanında Yemen’in tanınmış ilim adamlarından konferanslar dinlemek suretiyle vakitlerini değerlendireceklerini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Hikmet Gültekin öğrenciler için Sana ve Taiz şehirlerinde kalacak yer ve ders verecek hocalar ayarlandığını, programlarının öğleden önce ders, öğleden sonra tarihi yerlerin ve eserlerin gezilmesi şeklinde planlandığını ayrıca her öğrenci için birer Yemenli öğrenci ayarlandığını ve bu öğrencilerin ders haricinde birlikte gezip pratik yapma imkanı bulacaklarını belirtti.
Rektör Prof. Dr. Sait Çelik ise konuyla ilgili verdiği bilgide TÜBİTAK projesiyle gerçekleştirilen bir yazılım sayesinde bir yıllık ciddi bir Arapça hazırlık programı gören İslami İlimler Fakültesi öğrencilerini pratik Arapçalarını geliştirmek üzere Yemen’e gönderdiklerini söyleyerek, “Tarihi ve kültürel bağlarımızın bulunduğu Yemen’e daha önce Üniversitemiz ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliği ile seramik bölümünü kurduk. Yemen ile ilişkilerimiz gün geçtikçe gelişmekte. İşbirliği içinde olduğumuz Taiz Üniversitesi de yapmış olduğumuz protokol gereği üniversitemize öğrenci gönderecek. İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlıyoruz. Bu tür etkinlikler ve ortak çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Buradan İslami İlimler Fakültesi öğrencilerimizin Yemen’de yapacakları çalışmalara destek olan başta Milletvekili İsmail Güneş’e ve Uşaklı işadamlarımıza, Yemen’de öğrencilerimize yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca Yemen ile ilişkilerimizin gelişmesinde büyük payı olan TİKA Yemen Koordinatörü Prof. Dr. Faruk Bozgöz’e de teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.