Uşak Üniversitesi Lisansüstü Programlarına Yenilerini Eklemeye Devam Ediyor

Uşak Üniversitesi Lisansüstü Programlarına Yenilerini Eklemeye Devam Ediyor

Uşak Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Zootekni Tezli Yüksek Lisans Programı ve Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı açılması teklifi Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Sait Çelik, Uşak Üniversitesi’nin Lisansüstü Programlara yenilerini eklemeye devam ettiğine dikkat çekerek Zootekni Tezli Yüksek Lisans Programı ve Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programının açıldığını söyledi.
Hayvan Yetiştiriciliği ve Islahı olarak tanımlanabilecek olan Zootekni Bölümünün lisans bölümünün Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde yer aldığını belirten Rektör Çelik, “Şimdi Fen Bilimleri Enstitümüz bünyesinde Zootekni Tezli Yüksek Lisans Programını açarak konuyla ilgili akademisyenler ve bilim insanları yetiştireceğiz. Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı olarak Zootekni programında yüksek lisans çalışmasını başarıyla tamamlayan mezunlarımız Ziraat Yüksek Mühendisi unvanını elde ediyorlar. Ülkemiz açısından ekonomik öneme sahip hayvanların üretimi, yetiştirilmesi, beslenmesi ve ıslahı konuları önemlidir. Bu konularda lisansüstü düzeyde verilecek eğitim ile nitelikli araştırmalar yapılarak yeterli bilgi ve beceriye sahip, mesleğin evrensel niteliklerini taşıyan, Ziraat Yüksek Mühendisleri yetiştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.