Üsküdar Sahilinde Vatandaşları Serinleten Hizmet

Üsküdar Sahilinde Vatandaşları Serinleten Hizmet

Üsküdar sahilinde vatandaşlar, boğaza karşı ücretsiz soğuk meşrubat ile serinlemenin keyfini yaşıyor.
Kışın vatandaşlara sıcak çorba ikramında bulunan Üsküdar Belediyesi, sıcak ve nemli havaların yaşandığı yaz aylarında ise sahil kenarında yer alan Ramazan çadırının içinde soğuk limonata ve vişne ikramıyla vatandaşları serinletiyor. Ücretsiz olarak ikram edilen meşrubatlarda vatandaşlar, çadırın gölgesinde Boğaz manzarasının tadını çıkartıyor. Üç ayrı noktada kurulan stantta, çay ikramı da yapılıyor. Yaz sonuna kadar devam edecek olan hizmet, saat 10.00’da başlayıp saat 23.00’a kadar sürecek. 12 saatte 40 bin bardağın tüketildiği hizmetten vatandaşlar da mutlu olduklarını dile getiriyor.
“VATANDAŞLARIN ÜSKÜDAR’DA SERİNLEMESİNİ İSTEDİK”
Hizmetlerle ilgili bilgi veren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Kış aylarında gerçekleştirdiğimiz sıcak çorba ikramı, özellikle sabah işe gitme telaşında olan vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi gördü. Yaz ayının en sıcak günlerini yaşadığımız şu günlerde ise vatandaşlarımıza soğuk bir meşrubat ikramında bulunmak istedik. Yolu Üsküdar’dan geçen veya Üsküdar’ımızı görmek için gelen vatandaşlarımız, eşsiz boğaz manzaralı sahil şeridimizde dolaşırken, soğuk limonata veya vişnemizden içerek serinlesin istedik. Üsküdar, asrın projesi Marmaray’ın da hizmete girmesiyle ulaşımın merkezi oldu. Yolu Üsküdar’dan geçenler, modern çadırımızın gölgesinde, banklarda oturup dinlenirken ikram ettiğimiz meşrubatla da serinlensinler istedik. Ayrıca, Üsküdar’ın havasını solusun, güzelliğinin farkına varsın istedik” dedi.
Öte yandan Ramazan ayı süresince iftar sofralarının kurulduğu ve her gün binlerce vatandaşın ağırlandığı Ramazan çadırı, şimdi de çeşitli etkinlikler için kullanılıyor.