Üsküdar’da Afişsavar Timi Göreve Başladı

Üsküdar’da Afişsavar Timi Göreve Başladı

Üsküdar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ot temizleme makinelerine fırça takarak tasarladığı afişsavar aracı ile çevrede kötü görüntüye neden olan afişleri temizledi.
Üsküdar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, temizlik filosuna bir yenisini daha ekledi. Türkiye’de ilk olma özelliğini de taşıyan Afişsavar Timi kamuoyuna tanıtıldı. Belediyenin atölyesinde ot temizleme makinesine fırça takarak afişsavar aracı tasarlayan Temizlik İşleri Müdürlüğü, 40 kişilik ekiple çevre kirliliğine neden olan afişleri temizlemeye başladı.
Belediye hizmet binası önünde afişsavar tim hakkında bilgi veren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, tertemiz bir Üsküdar olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.
“KÖTÜ GÖRÜNTÜYE SON VERMEK İÇİN YENİ SİSTEM GELİŞTİRDİK”
Başkan Türkmen, “Harem toprağı, Kabe toprağı Üsküdar tabii ki tertemiz olması lazım, gerçekten temizlik hem bizim belediye olarak en önemli vazifemiz hem de bizim geleneğimiz, medeniyetimiz, inancımız değerlerimiz temizlik üzerine kurulmuş. Üsküdar’a da bu konuda öncelik yapmak düşer, model ilçe olmak düşer. Bugünde burada bir ilki başlatıyoruz. Özellikle elektrik direklerinde ve reklam direklerinde afişlerin, pankartların kalıntıları, ipler, yapıştırılan kağıt materyaller elle çıkmıyor, onlar kalıyor çok çirkin bir görüntü ortaya çıkıyor. Bu görüntüye artık son vermek üzere yeni bir sistem geliştirdik. Arkadaşlarımız artık elle değil, bu küçük aletlerle direklerde kalan o artıkları tertemiz, pırıl pırıl yapacaklar. Üsküdar’da insanlar yürürken hafif başını yukarı kaldırdıklarında sağa sola çok daha güzel bir manzara temiz Üsküdar görecekler” dedi.
Çevre kirliliğini önleme konusunda daha duyarlı olacaklarını belirten Başkan Türkmen, “Gönül arzu eder ki bunlara ihtiyaç olmasın herkes bilinçli, duyarlı olsun ama ne yazık ki insanımız reklamını asıyor ardına bakmıyor. Bu bir çevre kirliliğini oluşturuyor. Biz bu konuda da çok hassasız, bundan sonra çok daha duyarlı olacağız. Gerekirse bunlara uymayanlara ceza yazacağız. Yoksa aksi takdirde bu işin sonu gelmiyor” şeklinde konuştu.
Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerine de dikkat çeken Türkmen, uygulamadaki başarıya göre patent almak için başvuru yapacaklarını da sözlerine ekledi.