Üsküdar’da Eğitimli ’temizlik Ordusu’ Görev Yapacak

Üsküdar’da Eğitimli ’temizlik Ordusu’ Görev Yapacak

Üsküdar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlediği programda temizlik personeline ’Motivasyon ve İletişim’ temalı eğitim semineri verdi.
Üsküdar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde süpürgeciler, moloz taşıyanlar, çöp toplayıcılar, temizlik araçları şoförleri dahil olmak üzere 913 personelin tamamı ile amir ve müdürlere ‘İletişim ve Motivasyon’ dersi verildi. Eğitimde Başkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Özcan Yağcı ve İletişim Uzmanı Doç. Dr. Şaban Kızıldağ temizlik personeline iletişim ve motivasyon konusunda aktarımlarda bulundu. İnteraktif olarak gerçekleşen eğitim seminerinde yaşanan ilginç anlar ve diyaloglar salonda kahkahaların yükselmesine neden oldu. İletişim uzmanlarının oluşturduğu sohbet ortamında temizlik personellerinin, işleri sırasında yaşadıkları sorunları anlatması ve katılımcılar arasında yer alan müdürlerini eleştirip sitemler etmeleri etkinlikte keyifli anlar yaşattı.
Eğitimi düzenleyen Temizlik İşleri Müdürü Salih Uzun, "Bu eğitimlerde temizlik personellerinin görev yaptıkları yerlerde vatandaşla daha sağlıklı iletişim kurmalarını hedefledik. Belediyemizin sokaktaki yüzü olan çalışanlarımızın bizleri daha iyi temsil etmesini arzuluyoruz. Eğitimlerin tamamlanmasından sonra personelimize görev yaptıkları noktalarda karşılaştıkları vatandaş ve esnafa selam verip sohbet etmelerini isteyeceğiz. Belli bir zaman sonra yapacağımız anket çalışmasında da uygulamanın geri dönüşünü değerlendirmeye alacağız. İstediğimiz sonucu veremeyen personelin yerlerini değiştireceğiz" dedi.