Üst Geçitlere Asansör Yapılıyor

Üst Geçitlere Asansör Yapılıyor

Malatya Büyük Şehir Belediyesi, Kara Yolları tarafından çevre yolu üzerinde yapılan yaya üst geçitlerine de özellikle yaşlı ve engelli vatandaşların kullanımı için asansör yapıyor.
Büyükşehir Belediyesi tarafından 91 Bin Dev Öğrenci İlkokulu arkasında yapılan yaya üst geçidindeki asansörler ile Sancaktar Mezarlığı önündeki üst geçidin yürüyen merdiven ve asansörlerini aktif hale getirerek hizmete sunan Malatya Büyükşehir Belediyesi, Karayolları tarafından yapılan yaya üst geçitlerine de asansör tertibatı kuruyor.
Karayolları tarafından Belediye arkası, Yeni Devlet Hastanesi ve MAŞTİ önündeki yaya üst geçitlerinde, başta araç ve yaya güvenliği olmak üzere, özellikle engelli ve yaşlı vatandaşlar için asansör tertibatı kuruluyor. Tamamlanma aşamasına getirilen asansör tertibatında kabinler tamamlanırken, asansörlerin cephe camlarının monte edilmesi işine devam ediliyor.
Yakında hizmete girmesi planlanan asansör tertibatlarının haricinde, üst geçitlerin zeminine kauçuk döşemelerin yapıldığı, yaya iniş alanlarına ise bazalt taş ile kaplamaların yapılarak, iniş ve çıkışların daha güvenli bir hale getirileceği bildirildi.