Üstün ZekÂlı Ve Dahi Çocuklardan Vali Düzgün’e Ziyaret

Üstün ZekÂlı Ve Dahi Çocuklardan Vali Düzgün’e  Ziyaret

Türkiye Üstün Zekâlı ve Dahi Çocuklar Vakfı’nın (TÜZDEV) üstün zekâlı oldukları tanılanmış öğrencileri Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ü ziyaret etti.
Vali Düzgün, TÜZDEV Kayseri Şube Başkanı Fatih Duman ile öğrencilerin ailelerinin de katıldığı ziyarette, öğrencileri Valilikte ağırlamaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi.
Başkalarının göremediğini görebilen, olaylara farklı bakış açısıyla bakabilen ve yorum yetenekleri ile olgulara zenginlik katan Üstün Zekâlı ve Dahi Çocukların eğitiminin son derece önemli olduğuna dikkati çeken Vali Düzgün, farklı ve yetenekli çocukların ihtiyaçlarına yönelik eğitim sağlayan TÜZDEV ve benzeri kuruluşların bu çabasının önemli bir takdiri hak ettiğine vurgu yaptı.
Üstün zekâlı ve dahi çocukların eğitimi için Kayseri merkezli kurulan TÜZDEV’in bu çocukların eğitimi için önemli bir başlangıç yaptığının altını çizen Vali Düzgün, şunları kaydetti:
“Türkiye’de üstün zekâlı çocuklarımızın çok daha iyi yetişmesi ve geleceğe hazırlanması için TÜBİTAK ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız bazı çalışmalar yürütüyor. TÜZDEV gibi gönüllü kuruluşların dışında bunu kurumsal olarak devletin yönlendirmesiyle üstün zekâlı çocuklara yönelik pilot okulların açılması gündemde. Türkiye’de ilk başta 3-4 vilayette pilot uygulama olarak başlatılması planlanıyor. Bunlardan birisinin de biz Kayseri’de açılmasını arzu ediyoruz. Öyle olursa daha kurumsal ve daha geniş donanımlı mekânlarda, ortamlarda, sınıflarda bu öğrencilerimiz eğitimlerine devam edebilecekler ve inşallah içlerinden Nobel ödülü kazanacak yetenekli gençlerimiz ortaya çıkacak .”
TÜZDEV Kayseri Şube Başkanı Fatih Duman da, kendileri ve öğrencileriyle yakından ilgilenip destek olan Vali Düzgün’e teşekkür ederek, toplamda 45 öğrenciye okul dışındaki zamanlarda ayrıcalıklı özelliklerini geliştirmeye yönelik eğitimler verildiğini, hafta sonu Teknopark imkanlarından da faydalanarak çocukların yeteneklerini ortaya çıkarmaya çalıştıkları ifade etti.
Dikkat ve düşünme eğitimi alan ve bu alanda yetenekleri bulunan öğrencilerin ziyaretinde renkli anlar da yaşandı. “Sizinle tanışmak ve sohbet etmek için geldik” diyen öğrencilerin Vali Düzgün’e zekâ ve dikkat gerektiren soruları sorması, aynı şekilde Vali Düzgün’ün de öğrencilere benzer sorular yöneltmesi ve bu sırada yaşanan diyaloglar neşeli anların yaşanmasına neden oldu.
Ziyaretten dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden ve akıllarındaki bazı projeleri de Vali Düzgün ile paylaşan öğrenciler Vali Düzgün ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Vali Düzgün de yakından ilgilendiği üstün zekâlı öğrencilere günün anısına satranç takımı hediye etti.