Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Diğer

’utanç Müzesi’ Kırklareli’nde Sergilenecek

Devrimci 78’liler Federasyonu tarafından, uzun yıllar süren arşiv çalışmaları sonucu ortaya çıkarılan belge, doküman ve özel eşyaların sergilendiği, 12 Eylül dönemini anlatan ’Utanç Müzesi’, Kırklareli’nde sergilenecek.Kırklareli...

Yayınlanma:

Devrimci 78’liler Federasyonu tarafından, uzun yıllar süren arşiv çalışmaları sonucu ortaya çıkarılan belge, doküman ve özel eşyaların sergilendiği, 12 Eylül dönemini anlatan ’Utanç Müzesi’, Kırklareli’nde sergilenecek.
Kırklareli Belediyesi’nin katkıları ile İstasyon Caddesi üzerinde bulunan Şov Düğün Salonunda sergilenecek olan ’Utanç Müzesi’ 25-30 Ekim tarihleri arasında vatandaşlar tarafından ziyaret edilebilecek. Sergide, 12 Eylül dönemine ilişkin ’İşkence Aletleri’, ’Mamak Mektupları’, ’Yasaklanmış Kitap ve Yayınlar’ bölümlerinin yanı sıra Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın ölüme yürüdükleri idam sehpasından, Erdal Eren’in infaz edildiği sembolik dar ağacına, Gezi’de hayatını kaybedenlerden Abdi İpekçi’nin kanlı gömleğine kadar birçok hatıra sergilenecek.
BU YILKİ SLOGAN ’ÖZGÜRLÜK VE UMUT HALA AYAKTA’
Bu yılki sloganı ’Özgürlük ve Umut Hala Ayakta’ olan Utanç Müzesi’nin toplumsal bir hafıza oluşturması hedefleniyor. Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet S. Kesimoğlu, müzenin Kırklareli’de açılacak olmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Kesimoğlu, 12 Eylül döneminde çok acılar yaşandığını ifade ederek, “12 Eylül ve sonrasında bir çok acılar yaşadık. Bu Utanç Müzesi’nde o günlere tanıklık edeceğiz. Acı hatıralarımızı bu müzede ki bir çok objede göreceğiz” dedi.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler