Üvey kızını döverek öldürdü!

Üvey kızını döverek öldürdü!
Adana'da yaşanan olayda 32 yaşındaki kadın 5 yaşındaki üvey kızını döverek öldürdü.

At yetiştiriciliği yapan 
Gıyasettin Aydoğdu’nun eşi 3,5 yıl önce kanserden ölmesi üzerine kızıyla yanlız kalan baba ailesinin de tavsiyesiyle, eşi trafik kazasında ölen 1 çocuk annesi Filiz Özdemir ile nikahsız olarak evlendi. 

Çiftin bir de bebekleri oldu. İddiaya göre Filiz Ödemir evde temizlik yapmak için kendi kızını komşusuna bıraktı üvey kızıda yan odada oynamaya başladı.

Banyoyu temizleyen Filiz Özdemir 5 yaşındaki Güler'in 
sırt üstü düşerek kafasını ranzaya çarptığını gördü ve koşup baygın haldeki küçük kızı bir araçla hastaneye götürdü.

Sağlık görevlileri, şuuru kapalı olan Güler’in vücudunda dayak izine benzer ekimozlar olduğunu görünce, durumu polise bildirdi. Kız çocuğu, müdahalelere karşın 3 gün sonra öldü. Üvey anne Özdemir, ’cinayet şüphelisi’ olarak tutuklandı.

Ömür boyu hapis cezası istendi

3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’Çocuğu veya beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak kişiyi öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Filiz Özdemir, suçlamayı kabul etmedi. Olay günü eşinin dışarı çıktığını kendisinin de evde temizlik yaptığını belirten Özdemir, "Öz kızım komşumuzun çocuklarıyla ders yapıyordu. Üvey kızım Güler de evde oyun oynuyordu. Banyoyu temizlerken ranzadan düştüğünü ve başını ranzanın kenarına çarptığını gördüm. Bayılmıştı, yüzünü yıkadım. Ayılmayınca kucağıma alarak sokakta bulduğum otomobille hastaneye götürdüm. Banyodan çıkarken de ayağım kaydı, kucağımda Güler ile yere düştüm. Ben Güler’i hiç dövmedim. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

Baba Gıyasettin Aydoğdu, nikahsız eşi sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. Güler Aydoğdu’nun ölümüyle ilgili gelen Adli Tıp raporunda ise ölümünün künt kafa travmasına bağlı beyin kanamasından oluştuğu bildirilirken kollarında, bacaklarında, gövdesinde ve kulak arkasında çok sayıda ekimozlar bulunduğu, sırtındaki ekimozun ısırık izi ile uyumlu olduğu, üst duvaklarında kanamalı sıyrık ve dişlerinde kırıklar olduğu belirtildi.

Karar duruşmasına katılmadı

Yargılama sırasında tahliye edilen Filiz Özdemir, karar duruşmasına katılmadı. Mahkeme heyeti, Özdemir’i ’Kasten yaralama sonucu ölüme neden olma’ suçundan 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıp hakkında yakalama kararı çıkardı.