Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Yerel Aydın

Üye Aidat Borçları Torba Yasada

Aydın Ticaret Odası Başkanı (AYTO) Başkanı Hakan Ülken’in üye aidat borçlarıyla ilgili talebi torba yasada yer aldı.Aydın Ticaret Odası Başkanı (AYTO) Başkanı Hakan Ülken’in, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret Odaları...

Yayınlanma:

Aydın Ticaret Odası Başkanı (AYTO) Başkanı Hakan Ülken’in üye aidat borçlarıyla ilgili talebi torba yasada yer aldı.
Aydın Ticaret Odası Başkanı (AYTO) Başkanı Hakan Ülken’in, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret Odaları Konsey toplantısında dile getirdiği üye aidat borçlarının torba yasaya alınması ile ilgili talebi TOBB’nin çalışmaları neticesinde İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’da yer aldı.
Kanuna göre; üyelerin oda ve borsalara, esnaf ve sanatkarların üyesi oldukları odalara aidat borçlarıyla, odaların birlik ve üyesi oldukları federasyonlara, birlik ve federasyonların konfederasyonlara katılım payı borçları, oda payları ve borsa tescil ücreti; oda ve borsaların TOBB’a olan aidat ve katılma payı borçları ve gecikme faizinin; birinci taksitinin düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihi takip eden üçüncü ayın sonuna kadar, kalanının da üçer aylık dönemler halinde 8 taksitte ödenmesi durumunda faiz, gecikme faizi gibi fer’i alacakların tahsilinden vazgeçilecek.
Ödenmesi gereken toplam tutarın, birinci taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde, ödenmesi gereken tutardan yüzde 10 oranında indirim yapılacak. Bundan yararlanmak isteyen borçluların dava açmamaları, açılmış davalardan vazgeçmeleri şartı aranacak.
AYTO Başkanı Hakan Ülken, TOBB Ticaret Odaları Konsey toplantısında dile getirilen talebin TOBB’nin çalışmaları sonucu Kanun da yer almasından TOBB camiası olarak mutlu olduklarını belirterek “Vergi kaydı silinen üyeler ile ilgili de Torba Yasa’da düzenlemeye gidilmiş detaylar önümüzdeki günlerde Odamız üyeleri ile paylaşılacaktır” dedi.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler