UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ YENİDEN BAŞLIYOR

UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ YENİDEN BAŞLIYOR

Manisa Hizmet Merkezi ve Gençlik Merkezi ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle açılan ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ yeniden başlıyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, bugüne kadar verilen Uygulamalı Girişimcilik eğitiminden 400 kişinin faydalandığını vurguladı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, “İl Müdürlüğümüze bağlı gençlik merkezimizde KOSGEB ile birlikte yürüttüğümüz uygulamalı girişimcilik eğitimini yeniden vereceğiz. Bu konuda bize verdiği desteklerden dolayı Manisa halkımıza teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar 400 kişiye eğitim verildi. 18 -29 yaş aralığındaki gençlerimiz anılan kursa katılabilir. Kursu başarıyla tamamlayanlar, hem girişimcilik becerisini kazanmada önemli bir adım atmış olacaklar hem de KOSGEB’in sunmuş olduğu yeni iş kuranlara verdiği 30 bin TL’ye kadar hibe ve 70 bin TL’ye kadar faizsiz krediye başvuru hakkını kazanma imkanını elde edeceklerdir” dedi.
Eğitimlerin Gençlik Merkezlerinde verileceğini kaydeden Duman, başvuruların 75. Yıl Gençlik Merkezi ve Şehzadeler Gençlik Merkezi’ne yapılacağını kaydetti.
Çanakkale’deki zaferin 100. yıldönümü olması nedeniyle hazırlıklara şimdiden başlandığını vurgulayan Duman, sözlerini şöyle tamamladı:
“Çanakkale Zaferinin 100. yıldönümü dolayısıyla gençlerimizin tarihimizdeki bu zaferin önemini anlamaları ve son zamanlarda yaygınlaşan sentetik uyuşturuculardan, maddelerden uzak durmak için ilimizde 2 tane tiyatro oyunu sergilenecektir. Bu kapsamda 6 Şubat Cuma günü saat 14.00’da Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sitesi Lale Salonu’nda ve 7 Şubat Cumartesi güne de Saruhanlı ilçemizde tiyatro oyunları sahnelenecek.”