Uygulamalı Proje Yazma Eğitimleri Sona Erdi

Uygulamalı Proje Yazma Eğitimleri Sona Erdi

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)’nın 2015 yılı proje teklif çağrısı kapsamında ilan ettiği İktisadî Kalkınma Mali Destek Programı ve Yerel Kapasitenin Arttırılması Mali Destek Programlarına yönelik bölgede düzenlediği proje yazma eğitimleri uygulamalı olarak 27-29 Ocak 2015 tarihleri arasında Erzurum merkezde iki ayrı grup halinde düzenlenen eğitimle birlikte sona erdi.
Bölgedeki il merkezleri ve ilçelerde proje yazma kapasitesini ve proje kalitesini artırmak, başvuru sahiplerinin mali destek programları kapsamında sunulan desteklerden daha fazla yararlanmalarını sağlamak amacıyla KUDAKA Program Yönetimi Birimi uzmanları tarafından düzenlenen eğitim toplantılarına kamu kurumu, STK ve özel sektör temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.
Belirlenen takvim çerçevesinde Erzurum, Erzincan ve Bayburt il merkezleri ile belirli ilçe merkezlerinde gerçekleştirilen eğitim toplantılarında toplam 369 kişiye uygulamalı proje yazma eğitimi verildi. Düzenlenen eğitim programlarının birinci ve ikinci gününde; proje hazırlığının temel aşamaları olan mevcut durum analizi, paydaş analizi, sorun ve hedef analizi ile stratejinin belirlenmesi aşamaları katılımcılara uygulamalı olarak aktarıldı. Bütçe ve mantıksal çerçevenin hazırlanmasında dikkat edilecek hususların anlatıldığı üçüncü gün toplantısında, Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden başvuru formunun ve eklerinin doldurulması ile programlara başvurularda izlenecek adımlar katılımcılarla paylaşıldı.