Uygur Türkleri İçin 30 Bin İmza

Uygur Türkleri İçin 30 Bin İmza

Mersin Ülkü Ocakları tarafından, Uygur Türklerine destek amacıyla başlatılan imza kampanyasında 30 bin imza toplandı. İmza kampanyası sona ererken, toplanan imzalar Ankara’ya yollandı.
Mersin Ülkü Ocakları önünde bir araya gelen ülkücüler, basın açıklaması yaparak Uygur Türkleri’ne destek verdi. Burada konuşan Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Hüsnü Doğan, 5 Ocak 2014’te imza kampanyasına başladıklarını belirterek, "Çin’in zulmünden kaçarak ülkemize gelmek isteyen ve Tayland’da mağdur durumda bulunan soydaşlarımız için başlatmış olduğumuz imza kampanyası bugün itibariyle sonlandırılmıştır. Sevgili Peygamberimizin övgüsüne nail olan kutlu bir ceddin torunları, mazlum Doğu Türkistan’daki Müslüman Uygur Türkleri’nin durumuna sessiz kalmayarak dilsiz şeytanlara inat kararlılıklarını ortaya koymuşlardır. Ata topraklarında çileleri bitmeyen, gözyaşları dinmeyen ve 21. yüzyılda göz göre göre soykırıma tabi tutulan soydaşlarımızın asla yalnız olmadıklarını göstermişlerdir. Tayland’daki soydaşlarımızın ülkemize getirilmesi için yapılan imza kampanyamız genelinde 35 milyon Uygur Türk’ünün tamamına olan desteğimizin ifadesi, Türk dünyasına olan sevdamızın eseridir. Din ve vicdan hürriyeti tanınmadığı, ses bayrağımız Türkçe’mizin susturulmaya çalışıldığı, namuslarına ve canlarına göz dikildiği bir dönemde Müslüman Uygur Türkleri adeta var olma savaşı vermektedirler. Felaketler, tüm bu baskılardan ve işkencelerden dolayı anılarını, vatanlarını, akrabalarını geride bırakarak göç yolunu tutan soydaşlarımızın yakasını bırakmamaktadır. Kendi toprağında Kızıl Çin’in zulmüne uğrayan soydaşlarımız göç yollarında da açlığa, susuzluğa, hastalıklara karşı mücadele etmektedir" dedi.
Çin’e sessiz kalanlara da seslenen Doğan, "Doğu Türkistan bizim sevdamızdır. Doğu Türkistan, Tanrı Dağları’nda yankılanan niyazımızdır. Doğu Türkistan bizden bir parçadır. Doğu Türkistan, Türk milletinin medeniyet beşiğidir. Doğu Türkistan’da yaşayan soydaşlarımız da bizim can kardeşimizdir. Ülkü Ocakları ve ülkücü hareket oldukça kardeşlerimiz yalnız ve sahipsiz değildir. Zira, her bir ülkücü, ülkü ocaklı Doğu Türkistan davasının müdafiidir. Sesimize ses veren, sessiz yığınlara inat mazlumun yanında saf tutan destekleriyle bu konudaki kararlılığımıza güç veren yüz binlerin umutlarının sinelerinde kalmasına müsaade etmeyeceğiz. Firavuna karşı net bir tavır göstermeyen, Musa’nın yanında olduğunu hissettirmekten aciz olan, susarak olası bir katliama zemin hazırlayanları vicdanlarda mahkum ederek, bu samimiyetsiz yaklaşımı tarihe kara bir not olarak düşeceğiz. Tekraren, tek sevdamız ve en büyük ilham kaynağımız olan yüce Türk milletine ve kampanyamızda emeği geçen tüm ülküdaşlarıma teşekkürlerimi bildiriyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından imzalar yollandı.