Uyuşturucu Numuneleri Artık Eskişehir’de İncelenecek

Uyuşturucu Numuneleri Artık Eskişehir’de İncelenecek

Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Öztürk, şimdiye kadar Bursa Adli Tıp Kurumu’nda yapılan doğal ve sentetik narkotik numunelerin analizlerinin, daha kısa süre içerisinde Eskişehir’de yapılması konusunda projeleri olduğunu belirtti.
Prof. Dr. Öztürk, dünyanın ve Türkiye’nin son günlerde gündeminde yer alan uyuşturucu maddelerin numune analizlerinin gerçekleştirildiği bir merkezin hayata geçirilmesine yönelik plan ve projelerinden bahsetti. ‘Bonzai’ adlı uyuşturucu madde ile ilgili emniyet görevlilerinden bilgi aldığını aktaran Prof. Dr. Öztürk, “Şu sıralarda da çok güncel bir konu olan ‘bonzai’ hakkında bilgi almak üzere emniyet görevlileri fakültemize geldiklerinde, kendileriyle birtakım bilgi alışverişimiz oldu. Bu görüşme esnasında doğal ve sentetik narkotik numunelerinin analizlerinin Bursa Adli Tıp Kurumunda, iki haftalık bir süre içerisinde yapıldığını öğrendim. Ben de kendilerine, Eczacılık Fakültesi olarak ‘İki günde sonuç versek nasıl olur’ diye sorduğumda gayet olumlu karşıladılar. Bu konuda da ilerleyen dönemlerde ciddi adımlar atacağız ve bu konudaki çalışmaları fakültemiz bünyesinde gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.
“ALTYAPI OLMADAN ÜSTYAPIYI YAPAMAZSINIZ”
Fakültede altyapıya önem verdiklerini de ifade eden Prof. Dr. Öztürk, “Siz eğer kaliteli bir şeyler çıkarmak istiyorsanız, malzemeniz kaliteli olmak zorunda. Bu fakültenin malzemesi bilim üretmek ve eğitim faaliyetlerini yerine getirmek. Daha kaliteli ve çağdaş eğitim vermek için daha iyi olanaklar sağlamaya çalıştık. Zannediyorum ki bunda da büyük ölçüde başarılı olduk. Dekan olarak 1,5 yılı aşkın süredir burada görev yapıyorum ve bugün baktığımızda fakültemizde 6-7 yılın birikmiş sorunlarını halletme noktasındayız. Bu konuda da fakültenin ve rektörlüğün önemli desteğini aldık. Bundan sonrası için ise çalışmalarımız üstyapı üzerine olacak” diye belirtti.
ECZACILIK FAKÜLTESİ YENİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRMEYE HAZIRLANIYOR
Fakülte olarak altyapı çalışmalarıyla birlikte üstyapı çalışmalarını da yürüttüklerini dile getiren Prof. Dr. Öztürk, şunları ifade etti;
“Fiziksel altyapı çalışmalarının yanı sıra bir üstyapı faaliyeti olan akreditasyon başvurusunu da gerçekleştirdik. Önceki dekanımız döneminde başlatılan sürecin aksamaması için bizde çalışmalarımıza bu doğrultuda devam ettik. Yaşadığımız yenilenme faaliyetlerinin de elbette akreditasyona çok büyük katkısı olacak. Bundan sonra artık daha çok üstyapı işlerine ağırlık vereceğiz. Bu anlamda bilimsel ve sanayi iş birlikleri, topluma hizmet uygulamaları gibi alanlarda da yeni gelişmeler ve projeler bekliyoruz. Yakın zaman içerisinde bunların da adımlarını atacağız. Her şey insan için. Aynı şekilde bilim, bilim kurumları ve eğitim kurumları da insan için, insanlar sahip olduklarından hep daha iyi şeylere layıktırlar. Bunu sağlamak için de elimizden geleni yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz.”