Uyuşturucu Operasyonundaki Gözaltı Sayısı 11’e Yükseldi

Uyuşturucu Operasyonundaki Gözaltı Sayısı 11’e Yükseldi

Konya’nın da aralarında olduğu 3 farklı ilde uyuşturucu madde alıp sattığı iddia edilen organize suç örgütüne yönelik olarak düzenlenen eş zamanlı operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin sayısı 11’e yükseldi.
Alınan bir ihbar üzerine harekete geçen Jandarma Suç Önleme ve Araştırma Timleri, dün sabah erken saatlerde Konya’nın Beyşehir ve Seydişehir ilçeleri ile Antalya ve Adana illerinde uyuşturucu madde alıp sattığı iddia edilen bir organize suç örgütüne mensup olduğu öne sürülen, aralarında örgüt liderinin de olduğu iddia edilen 9 şüpheliyi gözaltına almıştı. Operasyon kapsamında firari olarak aranan isimlerin de jandarma tarafından yakalanarak Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı’na getirilmesinin ardından gözaltına alınan isim sayısı 9’dan 11’e yükseldi.
Öte yandan, operasyonda ele geçirilen uyuşturucu madde, silah ve malzemelerin ayrıntıları da ortaya çıktı. 3 ilde 14 farklı adreste jandarma ‘narko’ köpeklerinin de eşliğinde yapılan aramalarda evlerde pazarlanmak amacıyla bulundurulduğu öne sürülen 1’i kısa namlulu toplam 16 yasa dışı üretim ruhsatsız av tüfeği, 12 tarihi sikke, 2 muşta, bir miktar kubar esrar ile kenevir tohumu ele geçirildi.
11 şüphelinin jandarmadaki sorgulamalarının ise sürdüğü öğrenildi.