Uzay da IŞİD tehdidi altında!

Uzay da IŞİD tehdidi altında!

Tunus'un Sahra çölünde yer alan ve kült bilim kurgu filmi Yıldız Savaşları'ndaki (Star Wars) Darth Vader karakterinin çocukluğunu geçirdiği Tatooine gezegenini canlandırmak için kurulan setin IŞİD saldırısı tehdidi altında olduğu bildirildi.
Ülkenin güneyinde yer alan ve Libya sınırına 96 kilometre uzaklıktaki Tatavin kenti bünyesindeki film seti, bir zamanlar filmin hayranları tarafından kutsal mekân olarak görülüyordu. Halen sıklıkla ziyaret edildiği belirtilen setin saldırı riski altında olması nedeniyle açıklama yapan yetkililer, Star Wars hayranlarını bölgeyi ziyaret etmemeleri konusunda uyardı. Set, efsanevi film serisi Star Wars'ın 1999 yapımı birinci bölümü "Gizli Tehlike" ve 2002 yapımı ikinci bölümü "Klonların Saldırısı"nda kullanılmıştı.
Tunus'ta geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen müze saldırısından sonra büyük bir terör alarmına geçilmesinin ardından setin bulunduğu Tatavin yakınlarında yapılan terör operasyonunda, Libya'dan getirilen ağır silah mühimmatı ele geçirildi. Son zamanlarda Tunus'ta yoğunlaşan terör faaliyetleri ülkedeki vatandaşların güvenlik endişesini yükseltirken, Yıldız Savaşları seti gibi turizmin önemli faktörlerini de risk altında bırakmış oldu. Filmin 2015 Aralık ayında çıkması beklenen son bölümünün çekimleri için İngiltere tercih edildi. Daha önceki filmlerde ise İzlanda ve Abu Dabi gibi çeşitli bölgelerde çekimler yapılmıştı.