Uzmanlar, Tiroid Ve Meme Kanserinde Tedavi Yöntemlerini Anlattı

Uzmanlar, Tiroid Ve Meme Kanserinde Tedavi Yöntemlerini Anlattı

Liv Hospital, tiroid ve meme kanserine karşı bilinçlendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda erken teşhisin önemi üzerinde durulurken, kanser tedavisi gören hastalar tedavi süreçlerini anlattı.
Liv Hospital, Memorial Sloan Cancer Center (MSCC) iş birliğiyle tiroid ve meme kanserine karşı bilinçlendirme toplantısı düzenledi. Liv Hospital konferans salonunda gerçekleştirilen sempozyumda tiroid ve meme kanserine ilişkin bilinçlendirmeler yapılırken, erken teşhisin hastalık sürecindeki önemine de değinildi. Toplantıda kanser tedavisi gören hastalar hastalık sürecinde yaşadıklarını anlattı.
“ROL MODEL OLMAK İÇİN YOLA ÇIKTIM”
Kanser tedavisi gören gazeteci yazar Nevval Sevindi, kanserle mücadele etmenin toplumsal bir mesele olduğunu belirterek, “98’li yıllarda hem gazetede köşe yazıları hem de televizyon programcısı bütün mecraları kullanan bir iletişimci olarak her alanda kanserle ilgili ilk uzun 12 gün 13 gün süren dizileri anlattım. Çünkü hiçbir bilgi yoktu toplumda bu kanseri anlatacak hiçbir kitap ya da kitapçık yoktu. O yüzden Amerika bu konuda çok başarılı sosyal kültürel alanda bilgi ve enformasyon alanında oradaki bilgilerle ilk çalışmaları burada yaptım. Ve orada yani Amerika’da bizim ülkemizde olduğu gibi ünlülerin kanser olduklarını gizlemediklerini, çok güzel bir rol model olduklarını toplumsal çalışmalar yaptıklarını gördüm. O nedenle de rol model olmak için yola çıktım” ifadelerini kullandı.
“İLK ÖĞRENDİĞİMDE DÜNYA BAŞIMA YIKILDI”
Tiroid kanseri tedavisi olan Elif Tanrıverdi ise, erken teşhis’in kanser tedavisinde önemli olduğunu ve tüm kadınların doktora gitmesi gerektiğini söyledi. Tanrıverdi, “İlk öğrendiğimde dünyam başıma yıkıldı. Daha sonra da doktorumla görüştükten sonra çok büyük bir rahatsızlık olmadığını tedavisinin mümkün olduğunu öğrendim. Hayatımı bu şekilde devam edeceğimi ve ömrümün kısalmayacağını öğrendim. Ben de bir bayan olarak doktora gitmeyi sevmiyorum. Çünkü bizler kötü şeyler duymak istemiyoruz. Çünkü çocuğumuz var sorumlu olduğumuz bir ailemiz var. Ama mutlaka tüm kadınlar doktora gitsinler. En azından bir küçük kan tahlili ile belli oluyor artık” şeklinde konuştu.