Üzmez'in çocukları mirasını reddeti

Üzmez'in çocukları mirasını reddeti
Bursa'da 7 yıl önce küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 16 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldıktan sonra kalbine yenik düşerek hayatını kaybeden yazar Hüseyin Üzmez’in iki oğlu, babalarının mirasını reddetti.

Mudanya'da 2008 yılı Nisan ayında 14 yaşındaki B.Ç.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla mahkum edildiği 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası Yargıtay tarafından onanan 83 yaşındaki Hüseyin Üzmez, aynı davada beraat etti ancak Yargıtay'ın, "Ceza verilmesi gerekir" diyerek kararı bozması üzerine "hürriyeti tahdit" suçundan da 3 yıl 1 ay 15 gün daha hapis cezasına çarptırıldı.

Yazar Üzmez, tutuklu bulunduğu Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde rahatsızlıkları sebebiyle daha rahat bir tedavi için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yakın olan İstanbul Metris Cezaevi’ne sevk edildi. Cezaevi savcılığı, ilerleyen yaşı ve mevcut sağlık problemleri sebebiyle Üzmez’in resen tahliyesine karar verdi. Geçen Ramazan Bayramı'nı Ankara’da yaşayan oğlunun yanında geçiren Üzmez, rahatsızlığının artması sebebiyle yaşlı bakımevinden Ankara’daki özel bir hastaneye kaldırıldı. Üzmez buradaki tüm tedavisine rağmen 3 ay önce kalbine yenik düştü.

Hayatını kaybeden Üzmez’in iki oğlu, avukatları aracılığı ile babalarının mirasının reddini talep etti. İki kardeşin istediğini yerinde bulan Bursa Sulh Hukuk Mahkeme, A.Ü. ve M.F.Ü.’nün babalarının mirasından reddedilmesine karar verdi.