Üzülmez Özel Sektörle İstişarede

Üzülmez Özel Sektörle İstişarede

Kartepe’yi her yönüyle geliştirecek projelere her gün bir yenisini daha ekleyen Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, ekonomik canlanmanın baş aktörlerinden olan özel sektör temsilcileri ile bir araya gelerek istişarede bulunuyor.
Kartepe’de ekonomik canlanmayı gerçekleştirmek isteyen Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, ilçe ekonomisinin baş aktörleri ile bir araya gelerek istişarede bulunuyor. Bu anlamdaki işbirliği diyaloglarına süreklilik ve istikrar kazandırma amacında olan Üzülmez, Kartepe’nin kalkınması, ekonominin canlanması ve Kartepeli vatandaşın istihdamı açısından önemli bir yere sahip olan Kartepe sınırlarındaki özel şirketlerden Yıldız Entegre, Uzer Makina ve Erdem Holding bünyesinde İzmit’te faaliyet gösteren Nezih Ticaret’in yöneticileriyle temaslarda bulundu.
Yıldız Entegre ve Uzer Makina şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlarını ziyaret eden Başkan Üzülmez, Uzer Makine’nın sahibi Selahattin Uzuner ve Yıldız Entegre’nin sahibi Fehmi Yıldız ile Kartepe ilçesinin ticari geleceğiyle ilgili konuları, ilçe ekonomisini ve özel sektör yatırımlarını konuştu. Başkan Üzülmez, “Toplumlara bir bütün olarak baktığımızda, kalkınmada özel sektörün de, merkezi hükümet ve yerel yönetimler gibi önemli bir misyonu vardır. Kent ve ülke ekonomileri açısından değer yaratan kurumlar olan özel sektör, sosyal sorumluluk ve sosyal yardımlar konularında da önemli roller üstleniyorlar. Bu anlamda, toplumsal fayda sağlayacak sosyal projelerde özel sektör ile iş birliği yaparak, ortak sinerji ile ilçe halkımızın yaşam kalitesini arttıracağımıza inanıyor ve bu konudaki projelerin hepsini çok önemsiyorum. Yeni kurduğumuz Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz de bu konularla ilgili proje üretecek ve sistemli bir şekilde uygulamalara başlayacak” dedi.
Kendi sektöründe uluslararası başarıya sahip Kocaeli firmalarından biri olan, Erdem Holding şirketlerinden Nezih Ticaret’in yönetim kurulu başkanı Gökhan Erdem ve İnsan Kaynakları Müdürü Nuray Ergün de Başkan Üzülmez’i ziyaret etti. Başkanlık makamında ağırlanan Gökhan Erdem, Nuray Ergün ve beraberindeki şirket yöneticileri Üzülmez’in Belediye Başkanlığı’nı kutlayarak, görevinde başarılar dilediler. Kartepe’nin adını her alanda duyurmasıyla birlikte hem sosyo-kültürel hem de ekonomik açıdan yatırımcıların ilçeye ilgi göstermeye başladığını belirten Üzülmez, “Projelerimizin hizmete dönüşmesiyle birlikte Kartepemiz potansiyel gücünü ortaya çıkaracak. Böylece gelecekte özel sektörün Kartepe’de yatırım ve istihdam açısından atağa geçeceğine inanıyorum. Eşsiz doğal güzellikleri ile Türkiye’nin parlayan değerlerinden olan Kartepemiz, hızlı bir ivme ile iş hacmi ve iş edindirme açısından da yükselişe geçecek ve hak ettiği refah düzeyine gelecek” dedi.