Vahid Halilhodzic’den Süpriz Kadro

Vahid Halilhodzic’den Süpriz Kadro

UEFA Avrupa Ligi Paly-off turu rövanş maçında Rostov ile Trabzonspor arasında oynanan müsabaka yayın kriziyle başladı. Sakat oyuncular nedeniyle teknik direktör Vahid Halilhodzic rakibi karşısına sürpriz bir kadro ile çıkmak zorunda kaldı.
Rusya’nın Rostov kentine sıkıntılı gelen Trabzonspor’un sıkıntısı bitmiyor. İlk olarak Cezayirli futbolcu Belkalem’in pasaportundaki yırtığı bahane ederek bu oyuncuyu ülkeye alınmasında sıkıntı yaşayan Karadeniz ekibi, şimdide maçın yayınlanmamasıyla büyük bir şok yaşadı. Bordo-mavili kulüp internet sitesinden yaptığı açıklamada, "Rakibimiz Rostov kulübünün, Rusya’daki Rus yayıncı kuruluşla yaşadığı sorun nedeniyle maçın naklen yayını olmayacaktır" ifadesini kullandı. Trabzonpor yönetiminin bu konuda vermiş olduğu uzun uğraşlar da sonuç vermeyince bordo-mavili taraftarlar maçı sosyal medyadan takip etmek durumunda kaldı.
VAHİD HALİLHODZİC’DEN SÜPRİZ KADRO
Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, yaşanan sakatlıklar nedeniyle Rostov karşısına sürpriz bir kadro ile çıktı. Bosingwa’nın sakatlığı, Constant ise gribal enfeksiyon geçirmesi nedeniyle bu oyuncuları Trabzon’da bırakan Boşnak teknik adam maç günü durumu belli olacağı açıklanan Mustafa Yumlu’yu yedek soyundurdu. Bu oyuncunun yokluğunda ise savunmada Aykut Demir görev aldı. Rus ekibinin sert oyunundan endişe eden Boşnak teknik adam yıldız oyuncu Cardozu’yu da yedek kulübesinde oturturken, Cardozo’nun yerine ise Deniz Yılmaz’a şans verdi. Halilhodzic, Yusuf Erdoğan’da yedek kulübesinde çekerek, stratejik bir taktik uygulamayı tercih etti.
MAÇI TRİBÜNDEN İZLEDİ.
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu müsabakayı bordo-mavili kulübün CEO’u Burak Gürdal ve oğlu Eren ile birlikte tribünden izledi. Ayrıca Rus Polis’i stad etrafında kuş uçarmazken, oturma koltuklarında ise tek tek arama yapması dikkat çekti.
GOREUX YİNE İLK 11’DE
Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi Play-off turu ilk maçında 2-0 yendiği karşılaşmada cezalı Goreux’u oynattığı için UEFA Disiplin komitesine sevk edilmişti. UEFA ise bu olaydan dolayı Rostov kulübüne herhangi bir ceza vermemişti. Oyuncu rövanş maçında da Rostov’un ilk 11’nde sahaya çıktı.