Vahşet bitmiyor! Bu sefer Hakkari'den

Vahşet bitmiyor! Bu sefer Hakkari'den

DHA’nın haberine göre dün sabah saatlerinde Hakkari kent merkezine 7 km uzaklıkta bulunan Zap Vadisi çevresinde devriye görevi yapan bir korucu, gözleri oyulmuş, acı içinde kıvranan bir köpek gördü.

Köpeğin görüntülerini ve fotoğrafını çeken korucu, yardım için internetten araştırma yaptı ve Muğla’nın Dalaman ilçesinde yaşayan hayvan hakları savunucusu Türkan Dağdelen’e ulaştı.

Çektiği görüntüleri Dağdelen’e gönderen korucu, köpek için yardım istedi. Bunun üzerine harekete geçen Dağdelen, köpeği Dalaman’a getirtmek için güvenlik korucusundan bir araç kiralamasını istedi. Yapılan görüşmeler üzerine de dört bin liraya araç kiralandı. Araç sahibi köpeğin bulunduğu bölgeye giderken, Dağdelen’e köpeğin ortadan kaybolduğunu söyledi.

Reklam

Konuyla ilgili konuşan Dağdelen, yaşanan olayın üzüntü verici olduğunu belirterek bölgeye giden belediye ekiplerini suçladı.

‘Öldürmek için ne kadar acele ettiniz’

Köpeğin öldürüldüğünü ileri süren Dağdelen, Dalaman’da kendisine ait Türkiye’nin en büyük özel hayvan barınağı bulunduğunu ve burada bakıma muhtaç yaklaşık bin sokak hayvanının kaldığını, bu olayın da peşini bırakmayacağını söyledi.

Dağdelen şöyle konuştu: “Görüntüler öğlen saatlerinde bana geldi. Büyük üzüntü yaşadım. Köpeği aldırmak için de hemen çalışmalara başladım. Köpeği getirtmek için her şeyi ayarlamıştık. Öldürmek için ne kadar acele ettiniz. İhbar gelir gelmez karakolu aradım, nakil ayarladım, tam köpek alınacakken bir kamyon şoförü köpeği görüyor ve belediyeyi arıyor. Belediyedeki bir teknik eleman köpeği alıyor ve kamyoncuya da ‘Aldığımızı kimseye söylemeyin, bunun gözleri kötü, acı çekmesin diye iğneyle öldürelim. Soranlara bulamadığınızı söylersiniz’ diyor. Bunun üzerine ben de aradım. Sorduğumda bana da ‘Bulamadık’ dendi ve telefon yüzüme kapatıldı.”

Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyit Epcim ise yaşanan olaydan haberinin olmadığını, köpeğe yapılan eziyetin yürek burktuğunu, büyük üzüntü yaşadığını ve bunun karşılıksız kalmayacağını söyledi.

Epcim, köpeğin belediye ekibi tarafından öldürüldüğü konusunda kendisine herhangi bilgi verilmediğini, ölü yada diri bulunması için araştırma başlattığını belirterek “Ben göreve başladığımda bütün belediye çalışanlarına talimat vermiştim. ‘Sokakta yada başka bir yerde yaralı, yardıma muhtaç bir hayvan görürseniz, hemen sahiplenin bize getirin’ demiştim. Bu vahşeti de duyunca çok üzüldüm. Bunu araştıracağım. Gereken neyse hemen yapacağım” diye konuştu.