Vajinasına buhar tutup...

Vajinasına buhar tutup...

Oscarlı oyuncu Gwyneth Paltrow bir süredir "GOOP" adlı internet sitesinde yoga ve detoks içeceklerin faydalarını anlatıyor.

Ünlü oyuncu son olarak internet sitesinde yaptığı bir paylaşımda, enerjisini artırmak ve rahminde derinlemesine bir temizlik için vajinasına buhar tuttuğunu açıkladı. Paltrow, özel bitkilerle yapılacak buhar tedavisi için bir de SPA merkezi önerdi.

Oyuncu, bu uygulamayı nasıl gerçekleştirdiğini şu sözlerle aktardı:

"Küçük bir lazımlığa oturuyorsunuz, alttan ısıtmalı ve misk otu özü ile hazırlanan buhar rahminizi temizliyor."

"V-Steam" adı verilen ve SPA merkezlerinde yapılan bu uygulamanın aynı zamanda kendisine enerji verdiğini söyleyen Paltrow, bu sayede kadınlık hormonlarının dengelendiğini de öne sürdü.

SAĞLIKLI DEĞİL

Ancak uygulamayı değerlendiren kadın doğum uzmanı ve jinekolog Jen Gunter, Paltrow'un buhar uygulaması önerisinin sağlıklı olmadığını söyledi ve kimseye tavsiye edilmemesi gerektiğini belirtti.

Aynı zamanda vulvovajinal bozukluklar konusunda uzman olan Dr. Gunter, blogundan Gwyneth Paltrow'a bir yanıt yazdı ve "Buhar, vajina için iyi bir şey değil. Dolayısıyla bitkisel buhar muhtemelen hiç iyi değil, hatta kötü bile gelebilir" dedi.

Dr. Gunter sözlerine şöyle devam etti:

"Herhangi bir bitkinin misk otu buharlaştırılarak verildiğinde, hem vajina hem de vulva, üremeye yarayan hormonları, adet düzenini düzenleyemez, depresyona iyi gelmez ya da üreme bozukluklarını gidermez."

"Buhar vajinadan rahme ulaşamaz. Ancak baskı uygulayan bir aletle ulaştırılabilir. Asla ve katiyen böyle bir şeyi denemeyin."

PEOPLE dergisine konuşan jinekolog David L. Finke ise, buhar uygulamasının tamamen saçma bir fikir olmadığını söyledi ve faydaları olabileceğine dikkat çekti.

Dr. Finke, "Buhar kan dolaşım hızını 30 dakika ile bir saat içinde değiştirebilir. Ancak bu uygulamanın hormon dengesini değiştirdiği veya rahmi temizlediği gibi cesur açıklamalar, muhtemelen yalan" dedi.