Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Diğer

Vali Altıparmak, Tarihimize Sahip Çikip Geleceğe Taşımalıyız

Erzurum’un Kış Turizm’inin yanı sıra sahip olduğu doğal güzellikler, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle Turizmde büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten Vali Altıparmak, tarihi mekânların Turizme kazandırılmasının önemli olduğunu...

Yayınlanma:

Erzurum’un Kış Turizm’inin yanı sıra sahip olduğu doğal güzellikler, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle Turizmde büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten Vali Altıparmak, tarihi mekânların Turizme kazandırılmasının önemli olduğunu söyledi.
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı ve Müze Müdürü Mustafa Erkmen ile birlikte Tarihi Erzurum Kalesi ve çevresini gezerek yetkililerden bilgi aldı.
Bizans, Urartu ve Saltuklu dönemlerinin izlerini taşıyan tarihi Erzurum Kalesinde saat kulesinden ve surlardan Erzurum’u ve kale çevresini inceleyen Vali Altıparmak, Büyükşehir Belediyesince yürütülen cazibe merkezi projesinin ehemmiyetine vurgu yaparak kale çevresindeki metruk binaların bir an önce temizlenip, kalenin asıl görüntüsüne kavuşturulmasının, Erzurum’un kültür turizmi potansiyelini olumlu önde etkileyeceğini söyledi.
Tarihte bir çok medeniyete ev sahipliği yapan Erzurum’un tarihi eserlerinin ortaya çıkarılıp sergilenmesi ile kış turizmi kadar tarih kültür turizminin de canlanmasına etki edeceğini belirten Vali Altıparmak” Tarihi dokular bozulmadan yapılacak çalışmalar ile tarihi mekânların turizme kazandırılması, çevre düzenlemelerinin titizlikle yapılması çok önemli. Bizlere emanet edilen bu değeri bizlerde geleceğe taşımak istiyorsak bu tarihi değerleri sahiplenmeli ve muhafaza etmeliyiz” diye konuştu.
Müze müdürü Mustafa Erkmen’den kale içinde yapılan kazılar hakkında bilgi alan Vali Altıparmak, kale ve kulede çıkarılan eserlerin muhafazası ve sergilenmesi konusunda çeşitli talimatlar verdi.
Türk mimarlığının ilk örneklerinden olması bakımından önem taşıyan kale mescidini de gezen Vali Altıparmak, mescidin eksikliklerinin giderilip, mescitte ibadet yapabilme imkanı sağlanıp, ziyarete gelen vatandaşların hizmetine sunulmasının çalışmalarına da başlanılması talimatını verdi.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler