Vali Altıparmak Türsab’ın Açılışını Yaptı

Vali Altıparmak Türsab’ın Açılışını Yaptı

TÜRSAB Kuzeydoğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kuruluna ait bölgede ki tek çalışma ofisinin açılışı Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ın katılımı ile gerçekleşti.
Turizme büyük katkıda bulunacak ve geliştirecek olan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin (TÜRSAB) Kuzeydoğu Anadolu bölgesinde ki ilk ve tek çalışma ofisinin açılışı yapıldı. Vali Altıparmak ve protokol kurdelayı keserek açılışı yaptılar. Daha sonra çalışma ofisini gezdiler.
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, turizm sektörü içerisinde seyahat acentelerinin yerinin tartışılmaz olduğunu, sektördeki en önemli kurumların başında seyahat acenteleri ve tur operatörlerinin geldiğini söyledi. Erzurum’da turizmin gelişmesi için TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’un destekleriyle Kuzeydoğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulunun açılmasının önemine işaret eden ve bundan dolayı TÜRSAB Başkan Ulusoy’a teşekkür eden Vali Altıparmak, Erzurum’un turizmde gelişmeye çok açık olduğunu dile getirdi. Altıparmak, “Erzurum gerek Palandöken Kayak Merkezi gerekse kültür ve doğa varlıkları ile çok zengin bir potansiyele sahip. TÜRSAB Bölge Yürütme Kurulu’nun da ilimizde açılmış olması bu gelişmeye ve kalkınmaya önemli bir destek verecek” dedi.
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu’nu oluşturmanın ve ofisini hizmete açmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Ulusoy, “Burada yörenin tanıtımını, mutfağını, doğasını, kültür varlıklarını tanıtacak olan bölgesel teşkilatımızı Kayseri’de açıyoruz. İnanıyorum ki turizmde gelişim sağlayacak olan, acenteler arasında işbirliğini sağlayacak olan ve bu yörenin tanıtımında en önemli rol oynayacak bölgesel yürütme kurulumuzun, bölgemize, ülkemize ve teşkilatımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Erzurum’un çok önemli turizm değerlerinin bulunduğunu, Yedi Göller ve Tortum Şelalesi gibi doğa harikalarına sahip olduğunu anlatan Ulusoy, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Burada içimiz de çok değerli bir bürokrat olan ve Erzurum içinde bir şans olduğunu düşündüğüm Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak’ın başarılı faaliyetlerinin Erzurum’da filizlendiğini görüyorum. Sayın Valimizle birlikte çok güzel işler yapılacağına inanıyorum. Burada yapılacak her türlü çalışma da Kuzeydoğu Anadolu BYK Başkanı Hakan Urvasızoğlu Bey ve çalışma arkadaşlarına desteğimizi esirgemeyeceğimizi belirtmek istiyorum. Bundan sonra basınımızın da bu bölgenin tanıtımında bize destek olmasını arzu etmekteyim. Nasıl bir ülkenin gelişmesinde eğitim önemliyse, turizm sektörünün gelişmesinde üç önemli sihirli kelime vardır. Bunlardan bir tanesi tanıtımdır, ikincisi yine tanıtımdır, üçüncüsü yine tanıtımdır. Bu bölgenin tanıtımı için elimden geleni yapacağıma arkadaşlarımla beraber destek vereceğimize söz veriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bu bölgeye hayırlı olsun diyorum.”
Turizm sektörünü buluşturan TÜRSAB Kuzeydoğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Çalışma Ofisi açılış programı bir restoranda düzenlenen yemek ile devam etti.
Açılışa Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, , Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Fikret Öztürk, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Genel Sekreter Çetin Gürcün Kuzaydoğu Anadolu BYK Başkanı Hakan Urvasızoğlu ve çok sayıda Tur Acenta Operatörleri katıldı.
TÜRSAB Yönetim Kurulu Genel Başkanı Başaran Ulusoy daha sonra Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ı makamında ziyaret etti. TÜRSAB Kuzeydoğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Ofisinin açılışına katılımından dolayı bir plaket takdim etti. Vali Altıparmak’da Oltu Taşı tesbih hediye etti.