Vali Ata, ‘gaziantep’te Büyük Çapta Mühimmat Yakalandı’ İddialarina Cevap Verdi

Vali Ata, ‘gaziantep’te Büyük Çapta Mühimmat Yakalandı’ İddialarina Cevap Verdi

Gaziantep Valisi Erdal Ata, son zamanlarda Gaziantep’te yakalandığı iddia edilen patlayıcı maddeler ile ilgili açıklamada bulundu.
Basın mensuplarının soruları üzerine son zamanlarda ‘Gaziantep’te büyük çapta patlayıcı yakalandı’ iddialarına cevap veren Vali Ata, “Emniyetin ve asayişin sağlanması için ne gerekiyorsa onu yapıyoruz’ dedi. Otoban giriş ve çıkışlarında rutin kontrollerin yapıldığını aktaran Ata, bu kontroller yapılmazsa bir tane çakı bile ele geçirilemeyeceğini belirtti.
Ata, şu şekilde konuştu:
“Doğu denetimleri, kontrolleri, istihbarat çalışmaları, vesaire yapılması gereken yapılıyor. Eğer biz bunları yapmazsak bir tane tabanca bir tane çakı yakalayamazsın. Ama biz bunları görevimizi en iyi şekilde yaptığımız için belki geçmişle kıyasladığınız zaman çok daha fazla patlayıcıdır, silahtır, mühimmattır yakalanıyor. Bunun için bu tür haberlerin çıkması bazen basında olumsuz algıların ilimizle ilgili bölgemizle ilgili olumsuz algıların oluşmasına sebep oluyor”
Gaziantep ile ilgili bir takım olumsuz iddialar ortaya atıldığını ve bu iddiaların basın tarafından abartıldığında şehrin imajı ile ilgili olumsuz sonuçlar ortaya çıkardığına işaret eden Ata, “Bizim yaptığımız çalışmalar ilde emniyetin ve asayişin sağlanması için ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. Dolayısıyla bunları abartmayalım. Gaziantep’te çok farklı mecralara çekilmek istenen şeyler var. Bunlara meydan vermeyelim. Emniyet görevini yapıyor. Emniyet ve Jandarmamız görevini yapıyor. Sizlerin kuşkusu olmasın sizler sadece bizlere destek olun, yardımcı olun vatandaşlarımız sağduyulu olsunlar. Her türlü tahriplerden her türlü olumsuz hareketlerden uzak dursunlar” şeklinde konuştu.