Vali Balkanlıoğlu: “çocuklarımıza Vatan Aşkını Verebilirsek, Herkes El Ele Gezer”

Vali Balkanlıoğlu: “çocuklarımıza Vatan Aşkını Verebilirsek, Herkes El Ele Gezer”

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Eğer çocuklarımıza biz vatan millet aşkı, dürüstlük, insan ve hayvan sevgisi, Allah korkusu verebilirsek memlekette herkes el ele gezer” dedi.
Ordu İli (Ünye, Çaybaşı, Akkuş, İkizce) Eğitim Kurumları Yöneticileri Toplantısı Ünye Anadolu İmam hatip Lisesi toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıya Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, daire amirleri ve okul müdürleri katıldı.
Programda eğitimcilere seslenen Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Çocuklar 5-6 yaşlarında bize teslim ediliyorlar ve bu çocuklar son derece saf, masum ve iyi niyetliler. Öğretmen ne diyecek diye gözümüzün içlerine bakıyorlar. Düşünün bu çocukların halini, öğretmen bir şey deyince akan sular duruyor, ne anne dinleniyor o saatten sonra ne de baba. Eğer çocuklarımıza biz vatan millet aşkı, dürüstlük, insan ve hayvan sevgisi, Allah korkusu verebilirsek memlekette herkes el ele gezer. Fakat biz işimizi sadece mesaiyle sınırlandırıp bu çocuklara karşı idealist duygular beslemezsek işte şimdiki nesil gibi sorunlu bir gelecek çocuklarımızı bekliyor. Bu nedenle sizler zor bir göreve talip oldunuz, başaracağınıza da inanıyorum. Göreve kendiniz isteyerek talip oldunuz, ağır bir sorumluluğu üstlendiniz, okulların sorumluluğunu üstünüze aldınız. Dolayısıyla oradaki eğitim-öğretim nasıl gidiyor, öğretmenler gerçekten ilgili mi? Mesela sınav oluyorlar, bu konuda öğrencilerle bilgi alışverişi yapıp yardımcı oluyorlar mı bunları takip etmek lazım” diye konuştu.