Vali Büyükersoy, Teog Birincilerini Kabul Etti

Vali Büyükersoy, Teog Birincilerini Kabul Etti

Muş Valisi Vedat Büyükersoy ve Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı’nca 8. sınıflar için yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı’nda bütün soruları doğru cevaplandırarak birinci olan 3 öğrenciyi ödüllendirdi.
TEOG Sınavı’nda tüm soruları doğru cevaplandırarak Türkiye birincisi olan Merkez Tandoğan Ortaokulu öğrencisi Kadir Çelik, 2071 Melikşah Ortaokulu öğrencisi Elif Esra Arslantaş ve Prof. Dr. Vahit Özmen Ortaokulu öğrencisi Dilan Erol, Vali Vedat Büyükersoy’u ziyaret etti. Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Karakaya ve okul müdürleriyle birlikte öğrencileri makamında kabul eden Vali Vedat Büyükersoy, başarının sırrının çok çalışmak olduğunu söyledi. Vali Büyükersoy, "Çocuklarımızın başarısına sağlamış oldukların katkıdan dolayı okul müdürlerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ederim. Aynı zamanda öğrencilerimizi de kutluyorum. İnşallah bu öğrencilerimiz diğer öğrencilerimize de örnek olacaktır. Başarılı öğretmenlerinize ve babalarınıza, size sarf ettiği emeklerine vefalı olmanızı dilerim" dedi.
Çalışan insanın her türlü makama yükselebileceğini ifade eden Büyükersoy, "Ülkemizde çalışırsanız olamayacağınız hiç bir makam mevki yok. Bütün kanallar açık. Tabi ki doktor, savcı, hatta arzu eden varsa içinizde ileride siyasetçi de olur. Demokratik siyasal sistemin kanalları açıktır. İnsanlar çalışarak her yere gelebilir. Ülkemizde zaten baktığımızda birçok bakan sizler gibi o eğitim basamaklarından tırmandı. Hatta büyük bir kısmı köylerden çıktığını görmekteyiz. Bu da gösteriyor ki çalışanın önü her zaman açık. Hedeflerinizi yüksek tutun. Yüksek tutuğunuz hedeflere bugüne kadar göstermiş olduğunuz gayretli çalışmayla devam edin" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından öğrencilere Vali Büyükersoy tarafından birer tam altın verilirken, Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Karakaya da birer çeyrek altın verdi.