Vali Çakacak, Atatürk Evi Ve Müzesi’ni Ziyaret Etti

Vali Çakacak, Atatürk Evi Ve Müzesi’ni Ziyaret Etti

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Atatürk’ün mersin’e geldiğinde kaldığı ve sonradan müzeye dönüştürülen Atatürk Caddesi üzerindeki ‘Atatürk Evi ve Müzesi’ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.
Atatürk Evi’nde, Atatürk’ün değişik tarihlerde gerçekleştirdiği Mersin ziyaretlerinden ve Kurtuluş Savaşı anılarından oluşan fotoğrafların ve belgelerin sergilendiği 1. kat ile çalışma, dinlenme, yatak ve misafir odaları ile şahsi eşyalarının bulunduğu 2. katı gezen Vali Çakacak, “Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk, 25 Ocak 1925 tarihinde güzel Mersinimizi ziyaret etmişler ve eşleri Latife Hanım ile birlikte tam 11 gün boyunca Mersinliler tarafından, bugün içerisinde bulunduğumuz bu tarihi yapı içerisinde misafir edilmişlerdir. Mersin’i hayatı boyunca 8 kez ziyaret edip onurlandıran Gazi Mustafa Kemal için kentimizin ne kadar önemli bir yere sahip olduğu buradan da anlaşılmaktadır. Aynı şekilde Mersinliler de Atamızın bu ilgisine ve sevgisine karşılık vererek, bu yapıyı müze haline getirip bir nevi Ulu Önder’i ölümsüzleştirmişlerdir” dedi.
Müze ziyaretinde kendisine eşlik eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu ile Mersin Müze Müdürü Songül Ceylan Bala’dan bilgi alan Çakacak, zemin katta bulunan çeşitli kültürel etkinlikler için düzenlenmiş konferans salonunda da incelemelerde bulundu. Müze çıkışında bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİM) birimini de ziyaret eden Çakacak, vatandaşa satışa sunulan yöresel el sanatları ile hediyelik eşyaları inceleyerek, personelle bir süre sohbet etti.