Vali Çakacak, Elektrik Kesintilerine El Attı

Vali Çakacak, Elektrik Kesintilerine El Attı

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, son dönemde giderek artan ve vatandaşa büyük mağduriyet yaşatan elektrik kesintilerine el attı. Çakacak, Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi (Toroslar EDAŞ) yetkililerinden, soruna bir an önce çözüm getirilmesini istedi.
Vali Çakacak, Mersin’de merkez ve ilçelerde son günlerde sık yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili değerlendirme toplantısı yaptı. İlçe kaymakamları ve Toroslar EDAŞ yetkililerinin katıldığı toplantı Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Çakacak, toplantıda yaptığı konuşmada, devletin en önemli görevlerinden birinin vatandaş memnuniyetini sağlamak ve mağduriyetleri gidermek olduğunu söyledi. Mersin genelinde sık yaşanan elektrik kesintilerinin hem meskenlerde hem de iş yerlerinde ciddi sıkıntılara yol açtığını, vatandaşların mağdur oldukları bu konuda rahatsızlıklarını dile getirdiklerini belirten Çakacak, bu hassas konuya bir an önce çözüm getirilmesi gerektiğini kaydetti. Çakacak, “Kış mevsiminde olmamız, özellikle son günlerde yağışın ve soğuğun etkili olduğu hava şartları kentimizde ısınma aracı olarak elektrik enerjisinin kullanımını arttırmıştır. Bunun yanı sıra sanayiye yönelik üretim yapan iş yeri ve fabrikalarda üretim elektrikle çalışan otomatik makinelerle yapılmaktadır. Bütün bunlar göz önüne alındığında, hava şartları ya da diğer nedenlerden ötürü sıkça meydana gelen elektrik kesintileri iş yerlerinde üretimin durmasına veya alet ve makinelerde arızalara neden olmaktadır” dedi.
Toplantıda, kaymakamlar il merkezi ve ilçelerde yaşanan sıkıntıları dile getirirken, elektrik kesintilerinin en aza indirilmesi için şirket yetkilileriyle beraber çözüm sürecinde neler yapılması gerektiği masaya yatırıldı.