Vali Kocatepe’den, Eğitimde Tam Gün Talimatı

Vali Kocatepe’den, Eğitimde Tam Gün Talimatı

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, ikili eğitim yapan okullarda tam gün eğitime geçmek için çalışmaların bir an önce başlatılarak çözüme kavuşturulması için daire müdürlerine talimat verdi.
Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, eğitim yatırımları, çalışmalar ve başarı durumu hakkında Vali Şükrü Kocatepe’ye brifing verdi. Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, müdür yardımcıları ve şube müdürleri katıldı.
Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz tarafından, Denizli Milli Eğitim Müdürlüğünün genel bilgi paylaşımı yapıldı. Oğuz, aynı okulu kullanan ilkokullar ile ortaokulları ayırarak ikili eğitimden tekli eğitime geçmek amacıyla yapılacak çalışmalar ile Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü 2023 Vizyonu çalışmaları hakkında Vali Kocatepe’ye bilgi verdi.
Toplantıda ayrıca hayırseverler ile yapılan protokoller ve eğitim kalitesinin arttırılması adına Millî Eğitim Müdürlüğünün ‘Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi’ hakkında da Vali Şükrü Kocatepe’ye brifing verildi.
Vali Şükrü Kocatepe, 2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlanan 4 artı 4 artı 4 düzenlemesi olarak bilinen kanun ile eğitim sisteminde yapılan değişiklik sonucu ilköğretimin iki kademeye ayrıldığını söyledi. Vali Kocatepe, ikili eğitim yapan okullarda tam gün eğitime geçmek için çalışmaların bir an önce başlatılarak çözüme kavuşturulması için ilgililere talimat verdi.