Vali Mutlu: “hayatla Selamlaşın”

Vali Mutlu: “hayatla Selamlaşın”

“Selamlaşma” etkinliğine katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Selamlaşacak bir kişi bulamasanız hayat ile selamlaşın, gördüğünüz her şey ile selamlaşın” dedi.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İlim Sanat Tarih ve Edebiyat Vakfı’nın (İSTEV) Gülhane Parkı’nda düzenlediği “selamlaşma” etkinliğine katıldı. Etkinliğe katılan öğrenciler ellerinde “Bugün 3 kişiye günaydın der misiniz?” yazılı döviz taşıdı. Etkinlikte öğrenciler ile birlikte “günaydın” diyen Hüseyin Avni Mutlu, selamlaşmanın, tebessümün öneminden bahsederek, “Bugün burada birçok kişiyle selamlaştık. Selam noktasında İstanbul çok yoğun bir programımız olduğu için selamlaşma imkanımız oluyor. Ama selamlaşacak bir kişi bulamasanız bile hayat ile selamlaşın. Gördüğünüz her şey ile selamlaşabilirsiniz. Bence sadece insanla selamlaşmak gerekmiyor. Bana göre en başta insan olmak üzere hayatın her noktasıyla selamlaşmak ve bir tebessümle güven yaratmak önemli” şeklinde konuştu.
Vali Mutlu, selamlaşmak için gençler ile bir araya gelmekten duyduğu memnu niyeti dile getirerek, “Bu vakfın belediyemiz ile müşterek yapmış olduğu bu selamlaşma programını ben yürekten kutluyorum. Bizde bugün tarihi Gülhane Parkı’nda vatandaşlarımızla selamlaşmak ve İstanbul’la selamlaşmak üzere sevgili gençlerle birlikte olduk ve selamı yaymaya gayret ediyoruz. Artık insan sosyal bir varlık olarak büyük şehirlerin hayatı içerisinde belki biraz daha yalnızlığı hissediyor ama yalnızlık Allah’a mahsus. İnsanlar bir toplumun içerisinde dostlarıyla ancak güçlü olabiliyorlar. Selamlaştıkları insanlar kadar mutlu olabiliyorlar. Çok yakın olduğumuz yerlerde bile birbirimiz ile selamlaşmadan geçiyoruz çoğu zaman. İnsanların birbirleriyle muhabbet kurmaları birbirlerine güven dolu mesaj vermeleri en çok ihtiyacımız olan sevgiye ulaşmamız noktasında çok büyük bir destek. Zaten inançlarımızda bize aslında bunu emrediyor. Selamlaşmak barışı, dostluğu, birlikteliği intiba ediyor. Selamlaşan birbirleriyle göz göze gelen insanların kötülük yaymaları asla söz konusu olmaz. İhtiyacımız olan bu güveni bu barışı tesis etmede en kolay şey birbirimize tebessümle günaydın demek” dedi.
Vali Mutlu öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Gülhane Parkı’ndan ayrıldı.