Vali Tuna’nın Yeni Eğitim-öğretim Yılı Mesajı

Vali Tuna’nın Yeni Eğitim-öğretim Yılı Mesajı

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, yarın başlayacak olan 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı münasebetiyle mesaj yayımladı.
Tuna, bilindiği gibi 2014-2015 eğitim-öğretim yılının 15 Eylül 2014 Pazartesi günü başlayacağına dikkat çekti. Tuna, "Amacımız öğrencilerimizin kendine, ailesine ve ülkesine faydalı nesiller olarak yetişmesidir. İnsan hayatında aileden sonra en önemli basamak olan okul; bireyi hayata hazırlayan, gelişme ve çağdaşlaşma çabalarını başarıya ulaştıran, eğitim imkânlarını sistemli bir şekilde sunan ve bizi geleceğe ilişkin hedeflerimize ulaştıracak olan bir eğitim yuvasıdır. Hayatımızın önemli aşamalarından olan eğitim-öğretim hayatında göstereceğimiz başarı ve her öğretim döneminin bir önceki yıldan daha verimli geçmesi, birer yetişkin olarak yaşayacağımız hayatın temeli ve teminatı olacaktır. İyi bir insan, iyi bir vatandaş olmak, çevresine ve insanlığa faydalı bireyler olarak hizmet etmek ancak ve ancak eğitim yolu ile mümkündür. İnsanlar; eğitim yolu ile sadece bilgi ve birikimlerini değil aynı zamanda milli, manevi ve evrensel değerlerini de gelecek nesillere aktarır. Bu yüzden insan olmanın temel şartı eğitimdir. İç dünyasını eğitimle şekillendirmeyi başaran insanlar; mutlu, üretken, verimli, kendisiyle ve çevresiyle barışık, özgüven sahibi insanlardır geleceği kuracak olan yeni nesillere, çağdaş uygarlığın gereği daha kaliteli eğitim imkânı sağlamak bilinciyle ve eğitimde kaliteyi artırmak ülke olarak hepimizin öncelikleri arasında yer almaktadır" ifadelerini kullandı.
Velilerin de çocukların başarısı için okullarla sürekli iletişim ve işbirliği içinde olmasının çok önemli olduğuna da değinen Vali Tuna, şöyle devam etti:
"Öğrenci-öğretmen-okul yönetimi ve veli arasında kurulacak sağlıklı bir iletişim öğrencilerimizin başarılarını arttıracaktır. Bu süreçte kuşkusuz en büyük görev öğretmenlerimize düşmektedir. Bu kutsal mesleğe gönül veren değerli öğretmenlerimizin fedakârca çalışacaklarına güvenim sonsuzdur. Yarınlarımızın mimarı öğretmenlerimizin, geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin, velilerimizin ve tüm eğitim camiasının yeni eğitim-öğretim yılını kutluyor, bu yılın geçen yıldan daha iyi olacağına inanıyor, sağlıklı, başarılı, huzurlu bir ders yılı diliyorum."