Vali Yavuz: PKK Kürt çocuklarını infaz ediyor

Vali Yavuz: PKK Kürt çocuklarını infaz ediyor

Vali Seddar Yavuz, katıldığı iftar programı sonrası gazetecilere açıklamada bulundu. Terör örgütünün kandırarak dağa çıkardığı gençleri katlettiğini belirten Vali Yavuz, son dönemde terör örgütünün, kandırarak dağa çıkardığı Kürt çocuklarını infaz etmeye devam ettiğini bildirdi. Kuyuya atılarak infaz edilen 3 teröristin Bulanık ve Varto’da toprağa verildiğini ifade eden Yavuz, bu konuda şunları söyledi:

"İnfaz edilen 3 terör örgütü mensubunun cesetleri güvenlik güçleri tarafından bulunmuştur. Daha sonra bunlar ailelerine teslim edilmiş ve aileleri bilgilendirilmiştir. Bu hain ve kalleş örgüt, şu veya bu bahaneye sığınmak suretiyle kandırdığı örgüt mensuplarını katletmeye devam ediyor. Terör örgütü , bunların muhbirlik yaptığını, ihanet ettiğini düşündüğü için infaz etmişler. Kod adı ’Brüsk’ olan ve Malazgirt ve Varto bölgesinde faaliyet yürüten terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir. Cesedi muş’a getirilmiş ve defin işlemi gerçekleştirilmiştir. Dağda çocuğu bulunanlara seslenmek istiyorum; Olur insanlar hata yapmış, kandırılmış olabilirler. Lütfen çocuklarınızın peşine düşün. Bu çocukları bir an önce dağdan indirmeye gayret edin. Hepsi ya devletin adaletine teslim olacak ya da etkisiz hale getirilecek. Bunun başka çaresi yoktur. O yüzden de hendeklere Kürtler’i gömenlerin Kürtler’in kalbinde yeri yoktur. Bunu biliyorlar, bunu bildikleri için de her fırsatta saldırmaya devam ediyorlar. Bilin ki gönüllerde bittiler."

MUŞ-KULP-DİYARBAKIR KARAYOLU ULAŞIMA KAPATILDI

Vali Seddar Yavuz, Muş-Kulp-Diyarbakır karayolunu ulaşıma kapattıklarını hatırlatırken, şöyle dedi:

Valilik olarak bir tedbir alıyorsak bilin ki bunun bir sebebi var. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği korumak bakımından tedbir alıyoruz. Bombalı aracın Muş’a nasıl geldiğini hepimiz biliyoruz. Araçlara el konularak ya da kaçırılarak bu araçlarla ülkenin çeşitli yerlerinde saldırılar yapılıyor. Diyarbakır Valiliği ile de görüştük. Muş-Kulp yolunun belirli bir süre ulaşıma kapanması gerekiyor. Ulaşıma kapanmazsa işte bu türden elim olaylar meydana gelebilir. Çünkü kontrolsüz bir yol ve dağlık ormanlık bir alan. Bizim her 100 metrede 24 esasına göre güvenlik gücü bulundurmamız beklenen bir durum değildir. Ama Şenyayla bizim her zaman gözümüzün üzerinde olduğu bir yer. Gereken yapılacaktır, kimsenin şüphesi olmasın."