Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları:

Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları:

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, Adana’da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden basın çalışanı Kadri Bağdu için başsağlığı mesajı yayınladı.
Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, Adana’da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden basın çalışanı Kadri Bağdu için yayımladıkları başsağlığı mesajında, cinayetin bir an önce aydınlatılması gerektiğini belirtti. Türkiye’nin faili meçhuller, bombalamalar ve yargısız infazlar konusunda kabarık bir kimliğe sahip olduğunu belirten eş başkanlar, devlet yetkililerinin yaptıkları son açıklamalarıyla da bu cinayetlerin önünü açtığını savundu.
Eş Başkanlar, açıklamalarının devamında şunlara yer verdi:
"Özgür basın emekçileri hiçbir gücün ve hiçbir vahşet girişiminin, gerçeklerin önüne geçemeyeceğini ortaya koyduklarını bu onurlu tarihle tüm dünyaya kanıtlamışlardır. Özgür basın çalışanları, tüm baskı, zulüm, işkence, bombalama, faili meçhullere karşı halkımızın ışık taşıyıcıları olmuş ve olmaya devam edeceklerdir. Ülkenin en karanlık dönemlerinde Musa Anter, Hafız Akdemir, Cengiz Altun, Orhan Karaağar’ın da içerisinde olduğu 78 özgür basın çalışanı devletin kontra güçleri tarafından katledilmiş, gazete binaları bombalanmış, özgür basın çalışanları ağır cezalar ve işkencelere maruz kalmışlardır. Kontra güçler tarafından katledilen bu arkadaşlarımız, halkımızın ve özgür basının yoluna ışık olmuş, yaşamımızı, mücadelemizi aydınlatmışlardır. Özgürlüğün birer neferi olan özgür basın emekçileri, tarihin en amansız ve karanlık zamanlarına birer ışık yakmışlardır" denildi.
Kadri Bağdu’nun ailesine, yakınlarına, Kürt halkına ve özgür basın çalışanlarına başsağlığı dileyen Çoban ve Kaya, tüm halkı özgür basın çalışanlarıyla dayanışmaya çağırdı.