Van Büyükşehir Belediyespor Kampta

Van Büyükşehir Belediyespor Kampta

TFF 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor, Antalya’nın Manavgat ilçesinde sürdürdüğü kamp çalışmalarına devam ediyor.
Kamp çalışmalarını sürdüren Van Büyükşehir Belediyespor, bir yandan lige hazırlanırken, diğer taraftan aldığı yen futbolcularla kadrosunu güçlendiriyor. Günde 2 defa idman yapan futbolcular, bu idmanlarda düz koşu, ısınma hareketleri, çift kale maçları ve diğer takımlarla hazırlık maçları ile kampını sürdürüyor. Teknik Direktör Tarık Daşgün gözetiminde çalışmalarını sürdüren futbolculara Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü yöneticileri ve genel kaptanlarda eşlik ediyor. Ligin ikinci yarısına hazır olduklarını ve Van Büyükşehir Belediyespor’un hak ettiği yere gelmesi için her şeye hazır olduklarını söyleyen teknik heyet ve futbolcular, Van halkının kendilerine inandıklarını, kendilerinin büyük bir çaba ve emek vereceklerini ifade ettiler.
“PLAY-OF OYNAYACAĞIZ”
Van Büyükşehir Belediyespor’un kamp sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Teknik Direktör Tarık Daşgün, takım olarak sıkıntılı bir dönemden geçmelerine rağmen, hedeflerine uygun bir yerde ligin ilk yarısını sonuçlandırdıklarını söyledi. Takım olarak bu sezon ki hedeflerinin play-of oynamak olduğunu belirten Daşgün, “Biz play-of’a kalacağımızı düşünüyoruz. Çünkü ben bu takımın başına geldiğim zaman bu inançla geldim. Takımda öyle bir potansiyel var. Sezon öncesi bazı eksiklerimiz vardı. Bu eksiklikleri gidermek için yeni transferler gerçekleştirdik. 1 kaleci, 1 santrafor ve 1 stoper aldık. 1 santraforun daha alınması için çalışmalarımız devam ediyor. Kamp süreci gayet olumlu geçti. Elverişsiz hava koşullarına rağmen biz her gün idman yaparak kampı en iyi şekilde sürdürmeye devam ettik” dedi.
“SEYİRCİMİZİN DESTEĞİ İLE BİR ÜST LİGE ÇIKACAĞIZ”
Ligin ikinci yarısının başlaması ile birlikte sahalarında oynayacakları Beylerbeyispor maçı ile bir çıkış serisi yakalamak istediklerini ifade eden Daşgün, kamp süresince sistemli bir takım kurduklarını ve bu takım oyunu ile ligin ikinci yarısında oynayacakları tüm maçları kazanmayı hedeflediklerini dile getirerek, bu hedefinde sahada oynayacakları maçları kazanarak herkese göstereceklerini ifade etti. Takım olarak yaşanan olaylar nedeniyle kendilerine verilen cezalara da değinen Daşgün, “Taraftarın olmaması bir dezavantajdır. Ligin ikinci yarısında seyircimizin ve taraftarlarımızın desteği ile bir üst lige çıkacağımıza inanıyoruz. Van’da tatsız olaylar yaşandı. Bergamaspor ile oynadığımız maçta önde olmamıza rağmen, hakem hataları ve ardından Bergamasporlu futbolcunun provakatif hareketi yüzünden hoş olmayan şeyler yaşandı. Takımımıza cezalar verildi. Bu cezalar bizi olumsuz yönde etkiledi. Ama biz artık bunun tartışmasını yapmak istemiyoruz. Cezamızın bitmesinin ardından taraftarımızla tekrar bir araya geleceğiz. Bundan sonra taraftarımızla bütünleşerek önümüzdeki maçlara bakacağız. Çünkü bizim hedefimiz çok büyük, hedefi büyük olan takımların taraftar desteği çok önemlidir” ifadelerini kullandı.
“ALTYAPIDAN 4 FUTBOLCU KAMPA DAHİL EDİLDİ”
Kampa altyapıdan yetişen 4 futbolcuyu dahil eden Daşgün, kampa dahil eden futbolcuların önümüzdeki süreçler için umut vaat eden ve takıma büyük katkılarının olacağını söyledi. Bölgede futbol adına ciddi anlamda iyi işler çıkarabilecek gençlerin olduğunu ifade eden Daşgün, “Biz özellikle bu gençlere her şekilde şans vermek istiyoruz. Çünkü içlerinde gelecekte çok iyi yerlerde oynayacak gençler var. Bir diğer önemli nokta ise, bir takımın altyapısıdır. Çünkü altyapısı düzgün ve sistemli olan bir takım başarılıdır. Biz bunun için altyapımıza büyük bir önem veriyoruz” diye konuştu.
“FORVET ARAYIŞIMIZ 1-2 GÜN İÇERİSİNDE SONUÇLANACAK”
Van Büyükşehir Belediyespor’un kamp ve transfer çalışmalarına ilişkin bilgi veren Van Büyükşehir Belediyespor Genel Kaptanı Eşref Okay, takım olarak verimli bir kamp süreci geçirdiklerini ve kamp süresi boyunca 3 yeni futbolcuyu renklerine bağladıklarını söyleyerek, “Gölbaşıspor’dan kaleci Murat Günay, Akçaabatspor’dan stoper Bilal Gücüyetmez ve Kartalspor’dan Muarem Erdoğdu’yu renklerimize bağladık. Forvet ve ileri ikili arkada oynayacak bir futbolcu için transfer çalışmalarımız devam ediyor. Bu transferi de 1-2 günlük süre zarfında sonuçlandıracağız. İkinci devrede Van halkının istediği bir oyun sergileyeceğiz. Halkımızın arzuladığı ve istediği bir mevkiiye geleceğiz. Biz hocamıza ve futbolcularımıza güveniyoruz. İkinci devre zor geçecek. Ligdeki tüm takımlar liderlik için oynayacak. Zorlu bir süreç bizi bekliyor, biz bu sürecin farkında ve bilincindeyiz. Ama biz bu zorlu sürecin üstesinden gelerek en iyi yere geleceğiz” şeklinde konuştu.