Van'da vatandaşlar terör saldırısına tepki gösterdi

Van'da vatandaşlar terör saldırısına tepki gösterdi

Van'da, terör örgütü PKK mensuplarınca Kurban Bayramı'nın ilk günü AK Parti İl Başkanlığı önündeki polis kontrol noktasına patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırının ardından vatandaşlar, zarar gören iş yerlerini temizlemek için çalışma başlattı.
Van'da bomba yüklü araçla terör saldırısı
Patlamanın meydana geldiği bölgede iş yeri bulunan Lokma Narin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör saldırısında iş yerlerinin kullanılamaz hale geldiğini söyledi.
Bayramın birinci gününde kötü bir manzarayla karşılaştıklarını ifade eden Narin, yaşanan terör saldırısını kınadı.

"Söylenecek bir şey yok"
Patlamada çok sayıda vatandaşın yaralandığını anımsatan Narin, şöyle devam etti:
"Sabah patlama sesinin hemen ardından çarşıya geldim. Geçimimi sağladığım iş yerime bakmak istedim ama çok kötü bir tabloyla karşılaştım. İş yerimdeki bütün malzemeler kullanılamaz hale gelmiş. Ne yapacağımı bilemiyorum. Bu manzara karşısında söylenecek bir şey yok. Allah bunu kabul etmesin. Allah'a çok şükür ki ölen yok. Yaralılarımızın bir an önce iyileşmesi için dua ediyoruz."

"Bunu yapanlar insan değil"
Esnaflardan Ali Börüçek de olayın yaşandığı saatte açık olan iş yerinde çalışan bir personelinin de yaralandığını ifade etti.
Bayramda yaşananların kabul edilemez olduğunu kaydeden Börüçek, "Bunu yapanlar insan değil. Böyle bir günde yapılanlar insanlığa sığmaz. Allah bunların belalarını versin. İş yerimizde zararımız çok, ne yapacağımızı bilemiyoruz. Bu milleti mağdur ettiler." diye konuştu.

"Yaşananlar bizleri çok üzüyor"
Vatandaşlardan Ecevit Kaya ise patlamanın yaşandığı bölgede kardeşinin iş yerinin bulunduğunu belirterek, yaşanan terör saldırısında iş yerinde kardeşinin de yaralandığını söyledi.
Yaşananların vahim olduğunu belirten Kaya, şöyle devam etti:
"Patlama anında kardeşim markette işlerini yapıyordu. Bir anda çok büyük bir patlama oldu. Patlamanın etkisiyle kardeşim yaralandı ve şoke oldu. Kardeşim şu an hastanede tedavi görüyor. İş yerinde de maddi hasar çok fazla. Yaşananlar bizleri çok üzüyor."
Vatandaşlardan Lokman Dere de patlamanın yaşandığı bölgenin enkaz yığınına döndüğünü ifade ederek, terör saldırılarının bir an önce sol bulmasını istedi.