Van, Flamingo Festivaline Hazırlanıyor

Van, Flamingo Festivaline Hazırlanıyor

Van Valiliği tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan "Doğunun Kanatları Erçek Gölü 5. Flamingo Festivali" 19 Ekim’de yapılacak.
Kent merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Erçek Gölü başta olmak üzere Van Gölü havzasındaki birçok bölgede yaşam alanı oluşturan flamingolar, ilk ve sonbahar dönemlerinde ziyaretçilerine adeta görsel şölen sunuyor. Türkiye’nin en önemli sulak alanlarından biri olan ve yüzlerce kuş türüne ev sahipliği yapan Erçek Gölü’nün renkli misafirleri flamingolar için her yıl Van Valiliği tarafından festival düzenleniyor. Bu yıl da 19 Ekim tarihlerinde 5’incisi düzenlenecek "Doğunun Kanatları, Erçek Gölü Flamingo Festivali", flamingoların en yoğun görüldüğü Erçek beldesine bağlı Karagündüz köyünde yapılacak.
19 Ekim Pazar günü, valilik önünde bir araya gelecek olan katılımcıların Erçek Gölü sahilinde oluşturulan gözetleme kulelerinden flamingoların görsel şölenine tanıklık etmesiyle başlayacak festival, daha sonra doğa yürüyüşü, kuş gözlemi, sergi ziyareti ve yöresel yemek ikramı ile son bulacak.
Festivalde; ikram edilecek yemekler ise, ayranaşı, keledoş ve semaver çayı.