Van Fuarlar Şehri Olma Yolunda

Van Fuarlar Şehri Olma Yolunda

Kalkınma Bakanlığı tarafından Van’a kazandırılan bölgenin en büyük ve en modern fuar ve kongre merkezinin hizmete girmesinden sonra fuarlar ardı ardına açılmaya başlandı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde TOBB, KOSGEB, TURSAB, Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Organize Sanayi Bölgesi (OSB), TÜMSİAD, MÜSİAD, Türkiye Fuar Yapımcıları Derneği (TEYD) ve Ajans Asya Fuarcılık ve Organizasyon destekleri ile 18 - 21 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan 5. Van Seyahat ve Turizm Fuarı hazırlıklarına başlandı. Bölgenin marka fuarı olmayı hedefleyen Van Seyahat ve Turizm Fuarı’na yaklaşık 70 katılımcının iştirak etmesi beklenmektedir. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, bölgenin gelişimi açısından önemsediği, ilin ve bölgenin turizm potansiyelinin Türkiye’ye duyurulması, ilin ve bölgenin bir cazibe merkezi haline gelmesi için büyük destek vermiş olduğu Van Seyahat ve Turizm Fuarı’na bu yıl farklı bölgelerden 25 civarında ilin katılması beklenmektedir. Bu sayı geçen tüm yıllara göre en fazla katılımcı il alma konusunda bir rekordur.
Yine Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleri ile Kuzey Irak bölgesinden 6 turizm firması, İran İslam Cumhuriyeti’nden 15 civarı turizm firmasının yanı sıra Ermenistan ve Gürcistan’dan da katılımcılar ve ziyaretçiler katılacaktır.
Van ekonomisini canlandırmayı hedefleyen Van Seyahat ve Turizm Fuarı, bölgenin tüm renklerini Van’da buluşturmayı hedeflemektedir. Turizm il müdürlüklerinin yanı sıra, oteller, seyahat acenteleri, kaplıca ve termal oteller, kalkınma ajansları, yöresel firmaların katılacağı fuar, yapılacak etkinlikler ile çok renkli geçecek. Farklı kültürlerin buluşacağı, yöresel lezzetlerin sergileneceği, bol aktivitelerin olacağı fuara tüm halkın katılımlarının kentin geleceği açısından son derece önem arz ettiği belirtildi.
18- 21 Eylül tarihleri arasında 12.00 ile 22.00 saatleri arasında açık olacak olan fuar, farklı etkinliklere sahne olacak. Dengbejlerin ve sanatçıların sahne alacağı fuara ünlü sihirbaz Reza Esadyan da bir gösteri yapacak. Yarışmaların ve çekilişlerin yapılacağı, sergi ve gösterilerin düzenleneceği fuarın bir şölen havasında geçmesi bekleniliyor.
Kültür ve Turizm Bakanı’nın da açılışına iştirak etmesi beklenen fuar, bölge için son derece önem arz etmektedir. Bacasız sanayi olarak adlandırılan fuarların illerin ve bölgelerin gelişimine olan katkıları oldukça fazladır. Van’da 2014 yılı itibari ile 7 fuarın açılıyor olması hem kent hem de bölge açısından bir şans olarak değerlendiriliyor.