Van Tso Ankara Ofisi’ne Görkemli Tanıtım

Van Tso Ankara Ofisi’ne Görkemli Tanıtım

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VAN TSO) tarafından Ankara’da açılan Merkez Destek Ofisi için tanıtım kokteyli düzenlendi.
Ankara CerModern’de yapılan tanıtım kokteyline Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, AK Parti Van milletvekilleri Mustafa Bilici ve Burhan Kayatürk, 23. Dönem Van milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu ve Kerem Altun, Van TSO Meclis Başkanı Hüseyin Güneş, KOSGEB Van Bölge Müdürü Bilal Emre Yörük, Van TSO Yönetim Kurulu ve meclis üyeleri, Portekiz, İran, İtalya elçilikleri misyon temsilcileri, VADSİAD Başkanı Suat Çiftçi, Erciş TSO Başkanı İzzet Yağar, Gümrük Ticaret İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Arif Parmaksız, Ankara Erciş Birlik Dayanışma Derneği Başkanı Zafer İzgi, Ankara Van Dayanışma Derneği Başkanı İdris Ortakaya, Ankara’daki Vanlı iş adamları ve bürokratlar katıldı. Tanıtım kokteylinde konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Van TSO’yu vizyon içeren çalışmasından ötürü tebrik ederek, Van’ın tarihi ve kültürüyle Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birisi olduğunu vurguladı. Van TSO öncülüğünde geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen dünyanın en kalabalık kahvaltısı etkinliğini ve rekorunu hatırlatan Hisarcıklıoğlu, “Van bir projeye sahip çıktığında neler yapabildiğini göstermiştir” dedi.
Van TSO’nun akredite olarak 5 yıldızlı oda unvanı aldığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, bu 5 yıldızın tıpkı otellerde olduğu gibi bir kalite göstergesi olduğunu belirtti. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu; Paris, Londra ya da Berlin Ticaret Odası’nda üyeler hangi kalitede hizmet alıyorsa Vanlıların da odalarında o kalitede hizmet aldığını kaydetti.
Birlik ve beraberliğin önemi üzerinde de duran Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak Van’a ikinci okul olarak bir Fen Lisesi yapma düşüncesinde olduklarını dile getirdi.
İKİNCİ HEDEF İSTANBUL OFİSİ
Van TSO Başkanı Necdet Takva ise, tüm katılımcılara ve Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederken, merkez noktalarda temaslar sağlamak için Ankara’da ofis açtıklarını anlattı. Takva, Ankara’nın ardından İstanbul’da da bir ofis açmak istediklerini bildirdi. Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak Van’ın tanıtımı konusunda her türlü çalışmayı yaptıklarını belirten Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva; ‘‘Van Ticaret ve Sanayi Odası, Anadolu’nun en doğusunda bulunması hasebiyle merkezi düzeyde etkin temsiliyetini sağlamak, üyelerinin ihtiyaçlarına cevap olabilmek ve Van’ın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Ankara’da bir irtibat ofisi oluşturduk. Van TSO’nun bu tür faaliyetlerini umuyorum ki iş adamlarımızın etkin yararlanmasıyla birlikte İstanbul’da da bir ofis oluşturmak suretiyle üyelerine hizmet ağını genişletmeyi hedefliyoruz’’ dedi.
Van TSO Başkanı Necdet Takva, Ekonomi Bakanlığı’na bölgesel ticareti geliştirmek için Kuzey Irak Kürdistan Bölgesi’ne bir ticaret merkezi oluşturmak gibi bir çaba içinde olduklarını da beyan etti.
Yaklaşık 10 ay önce faaliyete geçen ofisin koordinatörlüğünü Tolga Yüksel yaparken, ofis şimdiye kadar 11 ülkenin ticaret müsteşarlıklarıyla toplantılar gerçekleştirdi. Üyelerin bu ofis aracılığıyla Ankara’da ücretsiz olarak kullanabileceği çalışma ofisleri ve toplantı salonu gibi ihtiyaçlarını da karşılayabilecekleri belirtildi.