Van’da Eğitim Yatırımları

Van’da Eğitim Yatırımları

AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Van’a 13 yılda eğitim sektörüne 1 milyar 520 milyon liralık yatırım yapıldığını belirterek, "AK Parti olarak son 13 yılda ruhen ve bedenen iyi yetişmiş nesiller yetiştirme hedefiyle eğitim alanında ilklere imza attık" dedi.
AK Parti Milletvekili Fatih Çiftçi, cumhuriyet tarihinde eğitim alanında yapılmayan yatırımların 13 yıl gibi kısa sürede gerçekleştirildiğini söyledi. Van’da okul öncesi eğitiminden ortaöğretime okul sayısı bin 88’den 2 bin 50’lere yaklaştığını dile getiren Çiftçi, hükümet olarak eğitime önem verdiklerini belirtti. AK Parti hükümetinin her alanda olduğu gibi eğitim konusunda da ciddi yatırımlar yaptığını ifade eden Çiftçi, "Cumhuriyet tarihinde yapılmayan yatırımlar 13 yıl gibi kısa sürede gerçekleştirildi. 2003 yılından 2013 yılına kadar ilimize 4 bin 296 derslik kazandırıldı, 2014 yılında ise başlanıp bitirilen ve devam eden derslik sayısı 360’tır. Yatırımlarda eğitim kompleksi diyebileceğimiz şekilde spor salonu ve pansiyonlar da yer aldı. Yüzüncü Yıl Üniversitemiz dahil eğitim sektöründeki bu yatırımlara 1 milyar 520 milyon lira harcandı. Yaptığımız tüm bütçelerde en faza ödeneği eğitime ayırdık. Bu yıl da öyle olacak. Çünkü geleceğin inşası ancak eğitimle mümkün olur. Biz 2023’lerin, 2071’lerin Türkiye’sini hayal ediyoruz. Bu sebeple eğitimi çok önemsiyoruz. 2003 yılında uygulamaya koyduğumuz ücretsiz ders kitabı projesiyle öğrenciler için kitap bulma derdine, veliler için kitap alma çilesine son verdik. Çocuklarımızın okula gitmesinin önündeki bütün engelleri kaldırdık. Ailelerin yükünü hafifletmek için ciddi bir irade ortaya koyduk. İlk ve ortaöğretimdeki öğrencilerin eğitimine destek olmak amacıyla şartlı eğitim yardımını başlattık" dedi.
Yatırımcıların kentin gelişmesine, istihdamına katkı sağlaması gerektiğini ve yapılacak yatırımlar sayesinde Van’ın eğitim şehri olacağının altını çizen Fatih Çiftçi, “Van’da planlanan eğitim yatırımları, planlama ve ihale süreçleri herhangi bir aksama olmadan, ilgili birimlerce yürütülmekte. Erciş ilçesinde 16 derslik kapasiteye sahip olacak şekilde yapılacak Fen Lisesi, il merkezinde yapılacak 24 derslikli Esenler Mahallesi Anadolu Lisesi, Van merkezde 32 derslikli genel lise, 32 derslikli Atatürk Anadolu Lisesi’ne ek olarak 300 öğrenci kapasiteli ortaöğretim pansiyonu, 300 öğrenci kapasiteli Muradiye Alpaslan Anadolu Lisesi öğrenci pansiyonu, 200 öğrenci kapasiteli Özalp İmam Hatip Lisesi öğrenci pansiyonu, 16 derslikli Saray İmam Hatip Lisesi, Çatak ve Bahçesaray imam hatip liseleri, Özalp ve Gürpınar Anadolu liseleri, Van merkez hizmet binası, Özalp ve Erciş ilçelerindeki Anadolu sağlık meslek liseleri, 24 derslikli ve 200 öğrenci kapasiteli Kız Teknik ve Meslek Lisesi, 349 derslik kapsayan ilköğretim okulları, Merkez Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’nin yanı sıra 2015 yılı için planlanan okul, yurt, spor salonu, laboratuar ve atölye gibi birçok hizmetler de Van’a yapılmaya devam edecektir. Yatırımlarla kentin eğitim kalitesi ve kapasitesi önemli derecede artacaktır" şeklinde konuştu.